We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Open Call: Competition to Re-Structure Seoul's Seunsangga Citywalk

The objective of the "Re-Structuring Seunsangga Citywalk" competition in Seoul is to renovate the deck and nearby public space of Seunsangga Complex to improve the pedestrian environment and connect with surrounding areas of various nature and thereby re-establish a pedestrian axis from north to south through Bukaksan Mountain, Jongmyo~Seunsangga Complex, and Namsan Mountain. Not only is Seunsangga Complex Seoul's "urban-architectural heritage," it is a compound of history, culture and industry that connects the surrounding area and various activities.

Venice Biennale 2012: Walk in Architecture / Republic of Korea Pavilion

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The pavilion aspires to shed new light onto the status of Korean Architecture allowing the outside world to acquire a deeper and more in-depth understanding of what is currently relevant in the field of architecture in the country. “Walk in Architecture” expresses an idea and at the same time its paradox; it treats architecture as a place or a subject, like “Walk in Venice” or “Walk in a forest”. Walk is a collective action which combines associations: when you walk you think, you meditate, you observe, you dream, you wonder. The exhibit is is supported by thin wooden supports, holding drawings, diagrams and video displays. Great examples from a country where pedestrians are taking more space than cars. This takes place at the Korean Pavilion at the Giardini, designed by Seok Chul Kim and Franco Mancuso in 1995.

In Progress: Culture Forest / Unsangdong Architects

Courtesy of Unsangdong Architects
Courtesy of Unsangdong Architects

Unsangdong Architects have nearly finished the steel structure of the “Culture Forest”, revealing the distinctive figure of the Culture & Art Center in SeongDong-gu, Republic of Korea. Read the architect’s description and view schematic renderings on our previous post. More photos after the break. Architects: Unsangdong Architects – YoonGyoo Jang, ChangHoon Shin, SungMin Kim Location: 656-323, SeongSu-dong, SeongDong-gu, Seoul, South Korea Client: Municipality of SeongDong-gu Structure: Steel framed reinforcement concrete Use: welfare, education and research, culture, nursery school Site Area: 1694m2 Bldg Area: 1001.77m2 Gross Floor Area: 9597.37m

Courtesy of Unsangdong Architects: Rendering Courtesy of Unsangdong Architects Courtesy of Unsangdong Architects Courtesy of Unsangdong Architects

International Competition Winner of Government Building in Sejong City / Tomoon Architects & Engineers

main view rendering
main view rendering

The 3-1 Zone of Government Building in Sejong City is a symbolic gate of the central administration town. The Urban Gate, where nature and citizen are together, and the Urban Plaza, which anybody can freely use, are planned for here. It is designed as a comfortable and cozy resting place shaped after nature. It will be used for various events including festivals and various culture and art activities. In terms of urban scale, the linear shape of existing master plan had been maintained.

Jeju World Natural Heritage Center / poly.m.ur

© poly.m.ur
© poly.m.ur

Jeju is an island formed by volcanic activities and celebration of its distinctive geological features was one of the main objectives of the brief. The design started from answering the brief which explicitly requested that the scheme to symbolise the volcanic landscape of Jeju consists of caves and mounds. poly.m.ur viewed these two geological feature in terms of their morphological forma-tions – one as constructive space (volcanic mounds) and the other one as subtractive space (volcanic caves), and were repre-sented in the formation of the massing of our scheme.

Jeju University Cultural Heritage Center / poly.m.ur

© poly.m.ur
© poly.m.ur

The design of the new Jeju Cultural Heritage Centre started from an attempt to interpret the cultural value of the traditional artifacts that are to be exhibited here with contemporary view. poly.m.ur was intrigued by the fact that these artifacts are exemplary in showing the influence of regional material on the life of early settlers, and they wanted their proposal to be seen as an object which can symbolize the local characteristics shaped by the abundant availability of basalt as raw material and the indigenous techniques of tool making.

Sweet Parliament Home / Andres Jaque Arquitectos

© Andres Jaque Arquitectos
© Andres Jaque Arquitectos

Architects: Andres Jaque Arquitectos Location: Gwangju, Republic of Korea Curator: Anthony Fontenot Design team: Dagmar Stéeová (coordinator), Álvaro Carrillo, Roberto González, Jorge López Conde, Kristian Ly Serena, Silvia Rodríguez Project year: 2011 Renders and drawings: Courtesy of Andres Jaque Arquitectos

International Ideas Competition for Busan Opera House

This is an international ideas competition to establish a design for the Busan Opera House to construct in 2014. The design will be based on a variety of ideas from both domestic and foreign specialists, as well as student groups. The opera house will include a variety of facilities that will foster a wide range of artistic activities all the while being accessible to the city’s citizens. The grand scale of this project will be suitable for Busan’s status as an international city.

The Hidden Depth / thegroundstudio

model
model

South Korean architects thegroundstudio shared with us their winning proposal for the Shop & Cafe + Pavilion Redesign Competition at the entrance of Seoul National University’s main gate and SNU Museum. More images and a brief description after the break.

New Seoul Yongsan Urban Park / Hyunjoon Yoo Architects

Courtesy of Hyunjoon Yoo Architects
Courtesy of Hyunjoon Yoo Architects

Hyunjoon Yoo Architects have shared with us their proposal for the new Seoul Yongsan Urban Park. Their design is one of the top six proposals. All six of them will be combined as one scheme for the new park. More images and architect’s description after the break.

Paik Nam June Media Bridge / Planning Korea

Courtesy of Planning Korea
Courtesy of Planning Korea

Korean creative director Byung Ju Lee of Planning Korea announced a new paradigm in bridge called ‘Paik Nam June Media Bridge’ in Seoul, Korea. Connecting Dangi-li Power Plant (which has a plan to be redeveloped into public cultural space) in the north and The National Assembly Building in the south, this bridge shows the first example of ‘a city expanded to the river’.  Similar to the Thames River and the Seine River, the Han River in Seoul crosses the center of a city, however is of a much larger scale.  There are almost 30 bridges over the Han River, but most of them were made of steel and concrete construction.  Paik Nam June Media Bridge approaches the concept of crossing the Han River in a more sculptural, futuristic, and eco-friendly way. Inspired by the water strider, the overall shape is organic, with a sleek streamlined outline. This mega structure bridge is covered with solar panels to generate energy by itself, and totals a length of 1080m.

Culture Forest / Unsangdong Architects

Courtesy of Unsangdong Architects
Courtesy of Unsangdong Architects

Unsangdong Architects shared with us their 1st prize winning project “Culture Forest”, a Culture & Art Center located in SeongDong-gu, Republic of Korea. The project is expected to be completed next year. More images and architect’s description after the break.

AD Round Up: Projects by IROJE KHM Architects

Today, South Korea made it to South Africa’s World Cup Round of 16. We imagine that at IROJE KHM Architects they must be very happy. So to congratulate them, we decided to remember five amazing houses designed by them previously featured in ArchDaily. Check them all after the break.

Island House This site, where is floating on river and confronted the graceful landscape, was strongly recognized to me as a part of nature, from the first time that I met. From then, I started to visualize “the architectural nature” as a place of recreation. While maximizing the efficiency of landuse, the leaner concrete mass, that cherishes the courtyard where is filled with the water and the greenery, was laid out on this site along the irregular formed site line (read more…)