the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Jeju World Natural Heritage Center / poly.m.ur

Jeju World Natural Heritage Center / poly.m.ur

Jeju World Natural Heritage Center / poly.m.ur
© poly.m.ur
© poly.m.ur

Jeju is an island formed by volcanic activities and celebration of its distinctive geological features was one of the main objectives of the brief. The design started from answering the brief which explicitly requested that the scheme to symbolise the volcanic landscape of Jeju consists of caves and mounds. poly.m.ur viewed these two geological feature in terms of their morphological forma-tions – one as constructive space (volcanic mounds) and the other one as subtractive space (volcanic caves), and were repre-sented in the formation of the massing of our scheme.

poly.m.ur also wanted the centre to be recognised as a ‘place’ rather than an ‘image’, a direct representation of volcanic forms, while its inspiration taken from the volcanic form is still recognisable. The roof of the scheme is formed by following the existing land-scape and gently lifting up some areas of the site forming terraced pathways and viewing decks.

© poly.m.ur
© poly.m.ur

Where the landform has been lifted, sunken terraces are formed to counter the action. The overall circulation strategy is central to the place making which forms a knot creating crossings and loops in, out and around the roofscape, sunken terraces and the interior spaces. The seam-less flow of people in and out of the building was central to the design of the scheme.

© poly.m.ur
© poly.m.ur

This system of pedestrian pathways is also expanded out of the site and creates links between sporadic access points to the tracks in the mounds and the village’s road network, so that the centre not only works as a educational and touristic facility for visitors but also works as a place for the lo-cals.

© poly.m.ur
© poly.m.ur

Architect: poly.m.ur Project Year: 2009 Project Team: Homin Kim, Chris S. Yoo, Suk-hee Kwon, Yei-seul Oh, Eun-yu Lee, Kwang-ho Chung Location: Jeju, Korea Project Area: 71,000SqFt. Photography: poly.m.ur 

© poly.m.ur
© poly.m.ur

View the complete gallery

Cite: Oscar Lopez. "Jeju World Natural Heritage Center / poly.m.ur" 04 Oct 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/172739/jeju-world-natural-heritage-center-poly-m-ur/> ISSN 0719-8884
Read comments