Architectural Design Studio of KNU / ADF Architects

© Park Young-Che

Architects: ADF Architects
Location: Gyeongbuk University, Daehak-ro, Sangyeok-dong, Buk-gu, , South
Architect In Charge: Kim Honggeun
Design Assistant: Kim Sintae, So Jaewhan
Area: 1504.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Park Young-Che

Dansanli House / ADF Architects

© Park Young-Che

Architects: ADF Architects
Location: Gachang-myeon, Dalseong-gun, ,
Architect In Charge: Kim Honggeun
Design Assistant: Lee Donggeun
Area: 205.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Park Young-Che

Competition Entry: NOA’s Proposal for Dalseong Citizen’s Gymnasium

Entrance. Image ©

Nomad Office Architects (NOA) has shared with us their proposal for the Dalseong Citizen’s Gymnasium open ideas competition, which was awarded honorable mention. As part of the district’s centennial anniversary, the competition aimed to replace an existing, outdated sports hall with a new gymnasium complex for the local residents of Hyeonpung-myeon neighborhood within the district of Dalseong-gun.

drozdov&partners was ultimately crowned as winners of the competition, however you can review NOA’s proposal after the break.

Competition Entry: Pedro Livni + Fernando De Rossa’s Proposal for Dalseong Citizen’s Gymnasium

© Pedro Livni +

Pedro Livni and Fernando De Rossa have shared with us their proposal for the Dalseong Citizen’s Gymnasium open ideas competition, which was awarded honorable mention. As part of the district’s centennial anniversary, the competition aimed to replace an existing, outdated sports hall with a new gymnasium complex for the local residents of Hyeonpung-myeon neighborhood within the district of Dalseong-gun.

drozdov&partners were ultimately crowned as winners of the competition, however you can review Pedro Livni and Fernando De Rossa after the break.

Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium

© Drozdov&Partners

Ukrainian practice drozdov&partners has been announced as winners of an open ideas competition for the Dalseong Citizen’s Gymnasium. As part of the district’s centennial anniversary, the competition aims to replace an existing, outdated sports hall with a new gymnasium complex for the local residents of Hyeonpung-myeon, a neighborhood within the district of Dalseong-gun.

The winning design favors a minimalist approach, integrating a “simple volume” within the hillside site that reactivates an existing public plaza and sports hall, while strengthens its connection to the surrounding neighborhoods, schools and city transit.

Construction is expected to begin in 2015. More project information and images, after the break.

House With a Yard / Smart Architecture

© Jung-shik Moon

Architects: Smart Architecture
Location: ,
Area: 600.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Jung-shik Moon

The ARC- River Culture Multimedia Theater Pavilion / Asymptote Architecture

Courtesy of

Architects: Asymptote Architecture
Location: Daegu,
Design Principlas: Hani Rashid, Lise Anne Couture
Project Directors: John Guida, Josh Dannenberg
Design Team: Brian Deluna, Duho Choi, Allison Austin, Rebecca Caillouet, Gabriel Huerta, John Hsu, Susan Kim, Ryan Macyauski, Yun Shi, Penghan Wu, Hong Min Kim
Area: 3200.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of Asymptote Architecture

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / wHY Architecture & Design

Courtesy of

The design proposal for the Gosan Public Library aim towards becoming a knowledge based city by putting a strong emphasis on the multiple roles of a library as a knowledge based center accessible to all.  Designed by wHY Architecture & Design, their project is based on the concept and form of an opened book. The library unfolds to the public green space, engages the landscape into a continuous surface, and invites people to activate and share the space to facilitate knowledge. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Martin Fenlon Architecture

© bioLINIA

This proposal for the Gosan Public Library by Martin Fenlon Architecture aims to be an efficient, sustainable, yet bold response to the program which is articulated in a form that is shaped by the space it sits within. The designs focuses on being both a resource of accumulated information and a public space to be enjoyed by the local residents. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / TheeAe LTD

Courtesy of

Titled ‘Standing Shelves’, the design concept for the Gosan Public Library agrees that people are in need of finding places to sit and get relaxed for getting information from books, magazines, articles, etc. Thus, the expanded program for the local community by providing classrooms, an exhibition area, lecture room, semi‐private reading areas, digital data corner, etc. will be another major change in the current library system. TheeAe LTD believes not in a dramatic way, but strongly, the new design of a space that should convey this change in a way to enhance and motivate the public to come and enjoy the use of a library. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / FORMA

Courtesy of

Not long ago the library was thought of as a huge archive, a storage of human knowledge. Now, all human knowledge is just information that after being digitalized can fit into the pocket. Therefore, FORMA aims toward the accessibility of information and etherealization of knowledge. Also, the concept of information (being shared) is wider than the concept of knowledge (being rather stored than shared), which means the space and activities in the library should become significantly more diverse. Not only does it share information, but also provides an intelligent pastime for local community and sets space for live communication between people. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Land+Civilization Compositions and Impressively Simple

Courtesy of and Impressively Simple

Designed by Land+Civilization Compositions and Impressively Simple, their proposal for the Gosan Public Library, titled ‘Open Source’, is consciously not a singular gesture, but more as a series of interpretable spaces. Previously libraries were seen as places to gain access to books, but this library provides places for the dissemination and sharing of knowledge. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / École Architects + AAKAA

Courtesy of +

The proposal for the Daegu Gosan Public Library competition, designed by École Architects and AAKAA, consists of a massive cubic construction, in stark contrast with the surrounding cityscape. The singularity and unexpected nature of this landmark building is legible at once, without, however, bearing the trace of any logo, or distinctive sign of its function. It is its absence of obvious identity – its apparent neutrality and slickness – that consecrates it as a singular landmark. The library projects no further identity than its mass. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / STL Architects

Courtesy of

Designed by STL Architects, the new Gosan Public Library focuses on the evolution of the role of the library in regard to the new ways we now learn and teach. With extensive amounts of information, that could historically only be accessed in and from a library, being readily available to nearly anyone, this library will be a place where people come to live and vast knowledge resources are more than stereo-typical encyclopedias. Instead of libraries being generically thought of as a dusty place where books come to age and be seldom used, this library will be a place where social interaction is the essence of existence. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / JBAD

Courtesy of JBAD

Designed by JBAD (Jonathan Barnes Architecture and Design), the proposal for the Gosan Public Library proposes to simply, and radically, invert the conventional relationship of public space, circulation and access. In doing so, the public space typically defined and confined as interior, enclosed space becomes externalized, extroverted, stretched, and reformed. With their ”INversion’ concept, the way of interpreting the library as structure and space provides an opportunity to create exterior public space in ways that are both more integrated with the library’s functions and more connected to its urban context. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Group8

Courtesy of

Designed as a social landmark, the proposal for the Gosan Public Library by Group8 is to be seen as an open entity, welcoming and willing to share its content. Located in a district with high educational standards, the library will become one of the main cultural facilities of the neighborhood, open to everyone. It will offer all the classic functions of a library but with a strong community identity and convenient amenities. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Various Architects

Courtesy of Viktor Kopeikin, Pavel Zabotin, Anna Kosharnaya, and Andrian Sokolovsky

With the library as one of the most ancient architectural types that symbolizes human strive to fixate, collect and preserve knowledge, this proposal for the Gosan Public Library is based on the concept of a stone monolith as storage of the most important cultural knowledge and historical heritage. Designed by Viktor Kopeikin, Pavel Zabotin, Anna Kosharnaya, and Andrian Sokolovsky, the building of the library is synthesized due to symbiosis of the traditional (identical) and transnational (globalistic). More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Gillot + Givry Architectes

Courtesy of

The driving force in the proposal for the Daegu Gosan Public Library Competition was how new technologies can apply to libraries. Gillot + Givry Architectes, therefore, created a library that would mainly use virtual components. As thinking about as a world technology leader, could these skills change the way to design architecture? Since use of tabs is a common thing in Korean urban population, it is possible to create a library based on a wireless network. More images and architects’ description after the break.