the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. South Korea
  5. ThEPlus Architects
  6. 2016
  7. Tea-Um / ThEPlus Architects

Tea-Um / ThEPlus Architects

  • 20:00 - 27 May, 2017
Tea-Um / ThEPlus Architects
Tea-Um / ThEPlus Architects, © In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

© In Keun Ryoo © In Keun Ryoo © In Keun Ryoo © In Keun Ryoo + 34

  • Architects

  • Location

    Buk-gu, Daegu, South Korea
  • Architect in Charge

    Hanjun Cho
  • Area

    220.3 m2
  • Project Year

    2016
  • Mechanical Engineer

    Hanbaek engineering
  • Electronic Engineer

    Sungwoo engineering
  • Structural Engineer

    Yongwoo engineering
  • Client

    Jinhee, Joo
  • More Specs Less Specs
© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Text description provided by the architects. A plan from Client is to build a house at housing zone of Yangdeok-dong, Pohang city but also to operate as a café on a first floor. According to local regulation, 60% for building coverage ratio and 180% for floor area ratio with limitation of 3 floor as a height of the building.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

And arcade area needs to be below 40% from total gross area which makes most of buildings around this district are built as square shape with first floor as arcade and rest 2nd and third floor as multi-unit houses. Occasionally, we see the buildings which have been built just like a game “Tetris” by adding blocks of arcade area and housing area in order to secure the arcade area as maximum level.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

When I visited the landscape, most of area were remained empty however, I would have assumed that construction will be done as similar pattern as what it has been done in the past.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Client is currently working as a policeman. And the first case that he had was related to young offender. He has seen the young offender now being in prison as a criminal even after 15 years later. He was reminiscing the moment that how the young offender’s life could be changed if he could look after him with heart at the moment that he met.

process 1
process 1

Client believes changing these young offender’s life involves cure their heart with communication and provide career development training in order for them to rehabilitate to become a member of society. Major purpose of this building was to have a café which it has a place to provide career training to teenagers who were suffering from the mistake that they have done in the past and the place to operate a psychotherapy clinic. And the living space for the client.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Finally he decided to execute the plan that he always dreamed about and started to look for architect who can make the first step as a building design.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Based on client’s budget, he mentioned that it will be difficult for him to maximize floor area to meet and I responded to him that it will work out even better.

plan
plan

We decided to build a building with a little of a gap with all the surrounded buildings with no room to breathe. Coincidently, there was a park which people can relax just across from the location,

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

We started to work with combination of cubic as a basic module since we have limited area to design and also with limited ratio for the purpose.

main section
main section

Structure of land is also the expansion version of a cubic. Allow to create some space by calculate the size of the building by using the combination of solid cubic and void cubic. Also to resolve the restriction of legal boundaries by allocating cubic combination of arcade (café) and housing.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Garden as naturally developed area and terrace as artificial area meant be utilized for café as an expansion with limited space due to restricted regulation. Also, allow to utilize the space from housing area for more private consultation and seminar as part of client’s wishes.

section 1
section 1

We decided to setback lower part of the house and utilize curtain wall as a glass wall for lower part of the café to offer a little of tension to make it feel like its floating.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Especially to have a visibility of the garden by using glass wall for café space not to block the flow of eyesight. Also considered the flow of human and connection between living space and café area since it will be used by client directly. Inner garden is part of café area but also part of working space from living area and this has been designed for a purpose of to communicate between outer and inner space.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Terrace area from 2nd floor designed to complement the limited space of café area and a teahouse which meant to be for living room of the house designed to utilize as part of psychotherapy clinic. As a result, the design meant to connect and be visible as one space with outer area and the traffic although it looks separate for house and café.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Name of the building is Tea-Um which has an ambiguous meaning. This physically opened space emphasize to breathe for relaxation within tight urban contexts and to connect with others by drinking Tea as symbol of coffee and tea.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

Client requested me to create a logo which smoothly goes with name of the café when the construction was about to be finished. Although I was expecting to use this building as a logo and symbol but designed an imagery logo based on this building and now it sits at corner of the café.

© In Keun Ryoo
© In Keun Ryoo

It took some time to prepare this space as an expectation from client became little higher along the way but Tea-Um is still evolving.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
ThEPlus Architects
Office
Cite: "Tea-Um / ThEPlus Architects" 27 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872201/tea-um-theplus-architects/> ISSN 0719-8884
© In Keun Ryoo

“警察理想”咖啡店