the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Competitions
  3. Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium

Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium

Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium
© Drozdov&Partners
© Drozdov&Partners

Ukrainian practice drozdov&partners has been announced as winners of an open ideas competition for the Dalseong Citizen’s Gymnasium. As part of the district’s centennial anniversary, the competition aims to replace an existing, outdated sports hall with a new gymnasium complex for the local residents of Hyeonpung-myeon, a neighborhood within the Daegu district of Dalseong-gun.

The winning design favors a minimalist approach, integrating a “simple volume” within the hillside site that reactivates an existing public plaza and sports hall, while strengthens its connection to the surrounding neighborhoods, schools and city transit.  

Construction is expected to begin in 2015. More project information and images, after the break.

© Drozdov&Partners © Drozdov&Partners © Drozdov&Partners © Drozdov&Partners + 16

© Drozdov&Partners
© Drozdov&Partners

From the architects: Our intention is to create the architecture that will enhance the beauty of the surrounding natural landscape, rather than substitute it. A simple volume is recessed into a hill with one of its sides and levitates towards the road with another. the straight lines of the white parallelepiped contrast with the undulating greenery of the hills that surround Hyeonpung town.

Considering the infrastructural context as a matter of primary importance we propose to fully integrate the public space provided by our proposal with the existing public space belonging to Dalseong Sports Park. The geometry of our site is dominated by the terrace where the previous building used to be. This project proposes to convert the plateau into a pedestrian square connected with the main promenade of the sports park by the footbridge. The bridge will gradually rise to the level of the plateau and will provide the lacking part of the transit walkway connecting the bus stops on the both sides of the site.

Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium, © Drozdov&Partners
© Drozdov&Partners

The complexity of the relief gave us the possibility to create two different entrance levels. Consequently, the building, if necessary, may host two independent events at one time. The huge blank volume of the gymnasium is accessible from two levels – parterre and the upper line of the tribunes. a smaller and naturally illuminated multi-purpose hall might be used together with the urban plaza to which it opens.

The plaza itself has a range of spaces adjusted for different scenarios - a spectators zone overlooking both the front square and the large screen on the wall, a panoramic area with the view over the hills, a transit zone connecting the bus station and Dalseong Sports Park and a park zone with a monument and a garden of stones. all these spaces do not have strict boundaries and gradually overlap one another.

© Drozdov&Partners
© Drozdov&Partners

The parking lot for 55 vehicles is situated beneath the building. Not only do the two sport halls have their separate entrance foyers, but they also have different storage and loading facilities. The office spaces and the public address booth are both located on the highest possible level to provide the most favorable view of what is happening in the halls. In the main foyer the visitors can find an infopoint and a cafeteria.

© Drozdov&Partners
© Drozdov&Partners

The ceiling of the gymnasium is supported by the slender concrete three-meter high i-beams. The slabs are made of cast-in-situ reinforced concrete with voids created by disposable formwork. The curtain walls are composed in such a way to make them translucent while still efficient in terms of thermal performance. In the dark hours the whole building radiates a welcoming glow. In addition, the usage of translucent insulation provides the possibility to warm up the interior space by solar radiation, thus decreasing the expenses on the heating of such a big volume as the gymnasium.

  • Competition

    Daegu International Architecture Competition
  • Award

    First Prize
  • Project Name

    Dalseong Citizen’s Gymnasium
  • Architects

  • Location

    Hyeonpung-myeon, Dalseong-gun, Daegu, South Korea
  • Design Team

    Oleg Drozdov, Aleksandr Kuznetsov, Vitaliy Pravik, Andrian Sokolovsky, Anastasiia Stryzhevska, Timofey Ulanchenko
  • Client

    Dalseong-gun Office, Daegu Metropolitan City
  • Competition Organizers

    Daegu Architectural Culture Confederation (DACC)
  • Area

    3900.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: Karissa Rosenfield. "Drozdov&Partners Selected to Design Dalseong Citizen’s Gymnasium" 09 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/555407/drozdov-and-partners-selected-to-design-dalseong-citizen-s-gymnasium/> ISSN 0719-8884