Two Short Films Capture the Essence of Steven Holl Architects’ Sliced Porosity Block

 collaborated with Spirit of Space to create two short films that capture the essence of ’s newest sustainable micro-city: Sliced Porosity Block. Shaped by the distribution of natural light, this multi-use complex of five sun-carved concrete towers defines itself by the formation of three large public valleys that, not only supports a hybrid of different functions, but anchors the building into the surrounding urban fabric.

View an intimate account of these poetic spaces in the film above and then discover the ideas that inspired them in a conversation with Steven Holl below. The interview also includes an exclusive take on Holl’s post-completion thoughts of Lebbeus Woods’ last built installation: the Light Pavilion.

More information and images of Sliced Porosity Block can be found here on ArchDaily. 

© Iwan Baan
Cite: Rosenfield, Karissa. "Two Short Films Capture the Essence of Steven Holl Architects’ Sliced Porosity Block" 20 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 25 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=334536>