Secundary School EB2/3 de Salvaterra de Magos / João Lúcio Lopes

  • 24 Dec 2012
  • Educational Selected Works
© Rui Cavaleiro

Architects: João Lúcio Lopes
Location: , Portugal
Design Team: Andreia Gao, Carla Rodrigues, Madalena Caiado, Mariana Henriques, Rui Cavaleiro, Vitor Coutinho Lopes
Area: 12,600 sqm
Year: 2010
Photographs: João Morgado, Rui Cavaleiro

Structural Enginner: António Gorgulho
Mechanical Engineer: Pereira Coutinho
Landscape Design: Filipa Cardoso de Meneses

© João Morgado

The main objective of the project was to create a new centrality allowing relate and uniting two previously separate schools. The irregular geometry of the available land, that results from the junction of the two separated schools, is contradicted by a new central body, which is organized around two courtyards of different sizes, which are assumed as a structural element of the whole project. This body is connected with the main entrance and the remaining blocks, containing all the collective uses of the school as well as some classrooms for specific use.

© João Morgado

The existing blocks are recovered for different types of classrooms and organized by curriculum areas. The reformulation of the gym and the new outdoor location allows a better use of this same space.

First Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Secundary School EB2/3 de Salvaterra de Magos / João Lúcio Lopes" 24 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 03 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=308702>

1 comment

Share your thoughts