The Registrar Office of S. Vicente / Duarte Caldeira

©

Architects: Duarte Caldeira
Location: , Portugal
Project Team: Duarte Caldeira, Filipe Clairouin, Roberto Castro
Structural Engineers: Casca Gabinete Projectos Lda
Lighting: Fernando Sousa Pereira
Contractor: Tecnovia S.A.
Built area: 420 sqm
Project year: 2008
Photographs: Joao Morgado

© Joao Morgado

The Registrar Office of S. Vicente has been completed in 2011, and is situated on the north coast of the island of Madeira. The building was designed by the portuguese architect Duarte Caldeira.

© Joao Morgado

The Registrar Office of S. Vicente is a wooden and glass building arranged on top of various rectangular shaped concrete boxes, previously used as kiosks in the local urban park. Standing on the top of an underground car park, the new transparent building allows the view of the surrounding mountainous landscape, and has an influx of natural light. This public building consists of one single area divided in half by a counter, which sets apart the general public from the offices’ workspace.

© Joao Morgado

The existing volumes intersect the glass walls, and are now covered in local volcanic basalt stone. They function as private offices and service areas. In the interior, the black flooring and window frames, make a contrast with the wooden ceiling and the outdoor pillars which sustain the construction.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "The Registrar Office of S. Vicente / Duarte Caldeira" 12 May 2011. ArchDaily. Accessed 21 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=134166>

0 comments

Share your thoughts