Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects

Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects

Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, DoorHiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, Garden, Deck, ForestHiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, Forest, GardenHiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, Waterfront, ForestHiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - More Images+ 15

Text description provided by the architects. Rintala Eggertsson Architects designed and built ‘Hiber Space’ installation into the lush of a popular urban park in Logroño, Spain. Exhibited as part of the Concéntrico festival, the structure takes shape as a wooden pavilion made of recycled plywood that almost disappears into its green setting.

Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, Forest
Courtesy of Rintala Eggertsson Architects
Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography, Garden, Deck, Forest
© Josema Cutillas

Located along the banks of the river Evros, the project invites visitors to contemplate, relax and appreciate the everyday beauty of nature that is often taken for granted. The flow of the river evokes the passing of time that entails the choices we are called upon to make day by day and the impact they have on the surroundings. 

Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Image 19 of 20
Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Image 18 of 20

The ‘Hiber Space’ by Rintala Eggertsson Architects is a gathering space that reminds visitors of the effortless beauty hidden in simple everyday things. The flow of the river reflects the time that flees, and visitors are invited to observe this serene setting and enjoy the ‘simple reality that surrounds us’. The sun's rays bounce between the leafy trees and cast enchanting shadows on the walls of the pavilion. This project is a request for all of us to appreciate nature and take better care of our surroundings.

Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects - Exterior Photography
Courtesy of Rintala Eggertsson Architects

‘The flow of the river is a reminder of the time that passes and how the choices we make today influence the flow down the stream all the way to estuaries and the global ocean, the future,’‘The world is interconnected, from small mountain streams high up to the depths of the sea. The Greeks and Romans called this mighty river Hibēr or Iber, giving the name for the whole Iberian peninsula and the Iberian people. This linguistic fact underlines the great symbolic importance of the river and that it should be noticed, visited, and discussed more often.’ SR

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Logroño, La Rioja, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hiber Space Installation / Rintala Eggertsson Architects" 22 Oct 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/990598/hiber-space-installation-rintala-eggertsson-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.