Locaāhands Dining Club / Isso Architects

Locaāhands Dining Club / Isso Architects

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, KitchenLocaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, Beam, WindowsLocaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Stairs, Handrail, BeamLocaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Table, ChairLocaāhands Dining Club / Isso Architects - More Images+ 14

Surabaya, Indonesia
  • Interior Designer : Stephanie Tatimu
  • Architect In Charge : Arini Zairina Putri
  • Architects : Wibisono Soegih, Stephanie Tatimu
  • Contractor : PT. HAGE Primadi Konstruksi
  • Furniture Manufacturer : Walk the Plank Collective
  • City : Surabaya
  • Country : Indonesia
More SpecsLess Specs
Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Kitchen
© Ernest Theofilus

Text description provided by the architects. Locaāhand Dining club is a restaurant that specializes in wood fire menus located in Surabaya, East Java, Indonesia. True to the studio’s dedication to committing to sustainable construction, the design revolved around retaining as much of the original house foundation as possible.

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, Beam, Windows
© Ernest Theofilus
Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Image 17 of 19
Plan - Ground Floor
Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Table, Chair
© Ernest Theofilus

The restaurant has two main indoor spaces with different ceiling heights. The front is dedicated to the bakery and takeaway area, and the back is where the main dining hall is situated with a double-height ceiling. Here, we have added a mezzanine to add layers and value to the space while also maximizing the seating capacity of the restaurant. The dining area itself is designed with an open concept allowing a direct view of the open kitchen to enrich the guest experience.

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Closet, Shelving, Table
© Ernest Theofilus

Ambiance and atmosphere are other key focuses of the design. We are incorporating a glass ceiling above the mezzanine area to take advantage of the sun’s movements. As the day progress, the space will be basking in daylights and later covered in shadows which makes it feels alive.

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Stairs, Beam, Facade, Glass, Handrail
© Ernest Theofilus
Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Interior Photography, Stairs, Handrail, Beam
© Ernest Theofilus

Creating balance across the different spaces and keeping the harmony of the interaction between the indoors and outdoors has always been our intent. In these days and age, where everything is done in a fast-paced and where everyone is seeking immediate & instant gratification, we want to achieve timeless aesthetic, modernity, and functionality.

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Exterior Photography, Facade, Windows
© Ernest Theofilus
Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Image 19 of 19
Section

The meaning of “Locaāhands” as intended by its owner is “local hand”. As such, in honor of its name, we focused on using locally sourced materials in our build. All the restaurant’s sand-colored bricks, colored tiles, and wooden door-window frames are proudly sourced from the local villages in Java. We choose earth tone and monochromatic sand color for the architecture together with the interior as a blank canvas for the restaurant menu that changes seasonally.

Locaāhands Dining Club / Isso Architects - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© Ernest Theofilus

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Surabaya, Surabaya City, East Java, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Locaāhands Dining Club / Isso Architects" 30 Jun 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/984567/locaahands-restaurant-isso-architects> ISSN 0719-8884

© Ernest Theofilus

玻璃天花板,Locaāhand 餐饮俱乐部 / Isso Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.