1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Interior Photography1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Image 4 of 141300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - More Images+ 9

  • Architects: Hyunje Joo
  • Area Area of this architecture project Area :  60
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Hyunjejoo_Baukunst
  • Manufacturer : Eojin Construction, Jinhyeong Jeong
  • Material : Polypropylene
  • City : Suseong-gu
  • Country : South Korea
More SpecsLess Specs
1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography
© Hyunjejoo_Baukunst

Text description provided by the architects. The temporary Pavilion is in dae-gu, south Korea. Often, pavilions are created with recycled and repurposed materials. What if the materials with which we surround ourselves asked us to be more conscientious about how we use them? 

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Interior Photography
© Hyunjejoo_Baukunst
1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Image 13 of 14
Plan

The project is about providing a new perspective on the everyday. As a flexible element rather than a fixed element, a Pavilion consists of 1,300 structural semi-transparent basket surfaces. A relatively standard commercially available basket was reused as a pavilion. The individual 1,300 baskets are also intended fore reuse upon dismantling the installation.

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography
© Hyunjejoo_Baukunst
1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Image 14 of 14
Axonometric View
1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Image 4 of 14
© Hyunjejoo_Baukunst

The surface minimizes the separation between the inside and outside, light and silhouettes beyond the space show through. This surface maximizes the separation between the old and new surface, day and night beyond the space shown through.

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography
© Hyunjejoo_Baukunst

The passage of time is more actively sensed from both inside and outside, as these light effects stimulate our senses.  The project is not about the “right” or “wrong” ways of using objects, but rather about highlighting their affordances or meanings. We say the intent is to create an economical, flexible, light, and recyclable flexible element. These small but attractive and functional structures reveal the potential in the world of architecture to adapt to environmental needs.

1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo - Exterior Photography
© Hyunjejoo_Baukunst

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Suseongmot-gil, Suseong-gu, Daegu, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "1300 Recycling Pavilion / Hyunje Joo" 02 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974425/1300-recycling-pavilion-hyunje-joo> ISSN 0719-8884

© Hyunjejoo_Baukunst

1300可回收展亭 / Hyunje Joo

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.