Bamboo Tower / UnSangDong Architects

Bamboo Tower / UnSangDong Architects

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Exterior Photography, Windows, Facade, CityscapeBamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Kitchen, Windows, BeamBamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Windows, Door, FacadeBamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior PhotographyBamboo Tower / UnSangDong Architects - More Images+ 22

More SpecsLess Specs
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Exterior Photography, Windows, Facade, Cityscape
© Sergio Pirrone

Text description provided by the architects. The Bambu Tower, which is the headquarters of GL associates begins with a concept that combines ‘Space, Designer, Desired’, a space desired by designers’, within the small site between the other buildings that are compactly arranged in the middle of Samseong-dong, Gangnam-gu, the most urban place in Seoul.

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Exterior Photography, Windows, Facade, Column
© Sergio Pirrone
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Image 22 of 27
Plan - 4th Floor
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Windows, Door, Facade
© Sergio Pirrone

At present, there are countless large and small offices and co-working spaces in Gangnam-gu. We aimed to create a building that can exert a good influence on users by differentiating it from these buildings. Focusing on the placeness of various people gathering here, we thought deeply about forming a space by deriving the keyword ‘preference’. Bamboo Tower is a result of these thoughts and is a shared office where the WorkSpace, the occupant’s office, and Bamboo Collection, various convenience and cultural facilities, coexist.

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Door, Windows, Chair
© Sergio Pirrone
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam
© Sergio Pirrone

The spaces provided on each floor are flexible spaces that have considered the various work styles and lifestyles of the users. The collaborative space, which is an open-type office for individuals and companies as well as a space for culture and art where various lifestyles gather, is a space of collaboration and exchange where people share the office and work together while freely sharing information, technology, ideas, etc. A vertically extended seminar space, a multipurpose space that can change according to the needs, and a resting space that helps ventilation and natural light and is a transfer space between the restaurant and collaborative space are included. 

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Beam
© Sergio Pirrone
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Image 25 of 27
Plan - Roof Floor
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Windows, Column
© Sergio Pirrone
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Interior Photography, Forest, Steel, Garden
© Sergio Pirrone

Each floor contains various programs, and by providing a differentiated space where the various work styles and lifestyles can be shared on a number of specific floors, Bamboo Tower’s unique special shared office is presented. This was also expressed in the building’s design to allow the characteristics of each space to be seen on the exterior. The elevation, which is surrounded in a way that resembles a lump within the city center being rhythmically banded, shines as the light of the interior space is emitted to the outside. It projects the space like a staircase that ascends above the clouds. In the middle, a small bamboo forest can be found.

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Exterior Photography, Windows, Cityscape, Facade
© Sergio Pirrone
Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Image 26 of 27
Sections

As for the programs on each floor, the Bamboo Studio on the second basement floor is a creative space where each user can create their own content or creative activities such as workshops or seminars can be held. The Bamboo Theater and Gallery on the first basement floor are spaces optimized for various cultural activities and community activities such as viewing the works of various outside artists and rising artists using Bamboo Space, screening videos, and holding lectures. The cafe on the first floor is a space with a unique atmosphere created by Bamboo Tower that can differentiate itself from other cafes, and it is a space of relaxation that provides users with convenience and a place to rest. The second to twelfth floors are general office spaces that provide office spaces for various businesses and individuals. The Bamboo Space on the 13th floor consists of meeting rooms and open desks, and the open desks provide a virtual office in the business-centered Samseong-dong for individuals and businesses that need business addresses. Lastly, the 14th to 16th floors were planned as the office building of GL.

Bamboo Tower / UnSangDong Architects - Exterior Photography, Windows, Facade, Cityscape
© Sergio Pirrone

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:449 Bongeunsa-ro, Gangnam-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bamboo Tower / UnSangDong Architects" 30 Dec 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974390/bamboo-tower-unsangdong-architects> ISSN 0719-8884

© Sergio Pirrone

竹塔大厦 / UnSangDong Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.