Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Windows, FacadeToyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Windows, FacadeToyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Interior Photography, Kitchen, Table, ChairToyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Facade, GardenToyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - More Images+ 37

More SpecsLess Specs
Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Windows, Facade
© Phuttipan Aswakool

Text description provided by the architects. ASWA designs a new office complex where the architectural curve meets the landscape curve to create the fluidity between exterior and interior space. Located on the east side of Bangkok along the highway, the new Toyota Motor Thailand Marketing Complex aimed to connect people and green areas from working spaces to green courtyards welcoming natural light and greenery views for everyone to relax during working hours.

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Windows, Facade
© Phuttipan Aswakool

The complex is a mixed-use commercial-office building on 36,600 square meters of land. The site locates in a TOYOTA test drive area that aims to connect people, nature, and cars by designing the landscape to architecture and interior space. This project can divide into three parts as "The Community," "The Convention," and "The Office," with the concept of driving tracks that applied to the layout and landscape of buildings.

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Facade, Garden
© Phuttipan Aswakool
Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Image 34 of 42
Plan
Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Interior Photography
© Phuttipan Aswakool

Considering the existing site, as a TOYOTA test drive area, the concept of driving tracks selected to apply to the buildings' layout and landscape, which can notice from the curved edges, as the turning point in a racetrack in every corner of the buildings. Likewise, the greenery landscape will place in every negative space from an overlapping plan.

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Interior Photography, Lighting, Glass
© Phuttipan Aswakool

The office is the main building of the complex with almost 9,900 sq. m. with four floors. The first two floors use for indoor parking lots with a curved corner rectangular-shaped floor plan with the perforated aluminum facade, which allows light and air ventilation to the space. At the same time, the third and fourth floor has an overlapping racetrack-shaped plan with a continuous glass facade. On the third floor, the main office area has different ceiling height volumes and one central open court, which grants natural light to the whole space with the greenery view.

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography, Facade, Garden
© Phuttipan Aswakool

The larger outdoor activities space placed on the fourth floor greets everyone to appreciate nature. The complex expects to complete in the year 2022. There will have a showroom, retail, restaurants, conventional area, co-working area, office, test drive, and the new headquarters to connect everyone to join this new community.

Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA - Exterior Photography
© Phuttipan Aswakool

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Toyota Motor Thailand Marketing Office Complex / ASWA" 16 Dec 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/973626/toyota-motor-thailand-marketing-office-complex-aswa> ISSN 0719-8884

© Phuttipan Aswakool

丰田汽车泰国营销办公综合体 / ASWA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.