Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Table, Chair, BeamNong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Beam, Column, HandrailNong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Table, Wood, Beam, ChairNong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Exterior Photography, Windows, FacadeNong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - More Images+ 17

Chang Phueak, Thailand
  • Architects: Skarn Chaiyawat
  • Area Area of this architecture project Area :  500
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :DOF Sky|Ground
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  A.P.K. DAWKOO (1988), Maerim Ceramic Studio
Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Exterior Photography, Facade
© DOF Sky|Ground

Text description provided by the architects. Overlooking a scenic landscape near the foot of the mountain, this house was stretched from north to south across the plot to let the view soak into every room and defined the private garden and swimming pool to the west and parking area with a small garden to the east of the house. The first floor consists of an open living space with a pantry area on one end and a guest room on the other. Upon the second floor is the private part of the house with two bedrooms connected by an open-air living area in the middle.

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Table, Chair, Beam
© DOF Sky|Ground

Local materials are the essential elements of the house. Floor and roof tiles were made by local artisans whose workshops are not far from the house and reclaimed teaks are from an abandoned house. In order to protect the house from exposure to sunlight, bamboo louvers provide a delicate aperture to the delightful view while reducing the heat and letting in gentle breezes along the east and west facade of the house.

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Exterior Photography, Facade
© DOF Sky|Ground
Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Image 20 of 22
Plan - 1st floor
Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Beam, Column, Handrail
© DOF Sky|Ground
Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Image 21 of 22
Plan - 2nd floor
Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Interior Photography, Windows, Beam, Bedroom
© DOF Sky|Ground

The environmental design concept of the house is to embrace and respond to its local climatic conditions. Living areas of the house are designed with cross ventilation to reduce the use of air-conditioning during daytime. An extended gable roof and local bamboo louvers along the exterior openings also prevent sunlight and rain. These design elements and the richness selection of natural materials are subtly added to harmonize the house with cool breeze, natural light, and the surrounding nature.

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Exterior Photography, Facade
© DOF Sky|Ground

The project seeks for simple design solutions with the use of local materials and construction methods that suits the tropical climate of Chiang Mai and bring about a touch of Asian spirit to the house. With such approach, the project hopes to affirm that sustainable architecture does not have rely on high technology to be aesthetically pleasing and sensitive to the surround ecology.

Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat - Exterior Photography, Garden
© DOF Sky|Ground

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Nong Ho 17 House / Skarn Chaiyawat" 05 Dec 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/972911/nong-ho-17-house-skarn-chaiyawat> ISSN 0719-8884

© DOF Sky|Ground

Nong Ho 17号住宅 / Skarn Chaiyawat

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.