We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Covestro Headquarters / HENN

Covestro Headquarters / HENN
© HGEsch
© HGEsch

© HGEsch© HGEsch© HGEsch© HGEsch+ 49

  • Partners In Charge:Daniel Festag, Marcus Fissan, Christian Bechtle
  • Design Director:Martin Henn
  • Design Team:Lida Alibegovich, Hyejin Cho, Sebastian Gast, Christoph Hildebrandt, Alejandro Konrad, Wolfgang Malisius, Claus Mansbrügge, Raluca Radu, Michael Sadomskyj, Katja Schuppelius, Anja Siebert
  • Fire Protection:hhpberlin
  • City:Leverkusen
  • Country:Germany
More SpecsLess Specs
© HGEsch
© HGEsch
© HGEsch
© HGEsch

Text description provided by the architects. The new Covestro Headquarters reflects the company’s ethos of radical experimentation and innovation. A high-tech polymer company, Covestro creates materials used in every aspect of modern life, from green energy to healthcare to electronics to its own building interior. HENN’s design functions as an accelerator: a space to inspire and support the future-oriented solutions of the company as it addresses issues of sustainability and moves towards a circular economy.

© HGEsch
© HGEsch
Ground floor plan
Ground floor plan

The six-story Covestro Headquarters, completed in November of 2020, is a bold announcement of the company’s presence along the B8 motorway. Its sleek form is the result of highly efficient modular construction—a single Z-shaped unit is stacked and mirrored to create a series of recessed garden terraces on the building’s facade.

© HGEsch
© HGEsch
Section diagram
Section diagram
© HGEsch
© HGEsch

The same formal logic shapes the HQ’s rich interior life. The building’s angled exterior and central atrium create an extroverted “pinch point” at the heart of the building. The atrium’s cascading stairways and terraced spaces act as an informal town hall for events and gatherings, while open-office seating, flexible work areas, and private rooms are organized along a gradient from communal around the atrium to solitary at the periphery.

© HGEsch
© HGEsch

Innovation requires a combination of highly functional technical spaces and informal social spaces. Designed as a space of encounter, The new Covestro Headquarters maximizes the visual and physical connections between spaces, departments, and people—engineering the serendipitous meetings that lead to unexpected and innovative solutions.

© HGEsch
© HGEsch
© HGEsch
© HGEsch

The headquarters is part of the HENN-designed Covestro Campus, which will be completed in 20xx. The campus will link research, development, and administration into a single coherent entity and will include a hybrid office-laboratory building and a technical center/pilot plant, alongside the new headquarters. 

© HGEsch
© HGEsch

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Leverkusen, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Covestro Headquarters / HENN" 26 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/972544/covestro-headquarters-henn> ISSN 0719-8884
© HGEsch

内外‘错位’,科思创总部 / 海茵建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.