Screen Tied Dual House / BCHO Partners

Screen Tied Dual House / BCHO Partners

Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, Brick, FacadeScreen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, Windows, FacadeScreen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, ChairScreen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, FacadeScreen Tied Dual House / BCHO Partners - More Images+ 24

  • Architects: BCHO Partners
  • Area Area of this architecture project Area :  497
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Sergio Pirrone
More SpecsLess Specs
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, Windows, Facade
© Sergio Pirrone

Text description provided by the architects. Geumkok-dong office, located on the outskirts of Seoul was originally a two individual housing situated closely to one another. The client initially wished the office to be an entirely new building. However, our firm strongly believed that seeking for the unique juxtaposition and the intersection of old and new may become the fundamental identity of this project where the two most opposing theme naturally coexists. As our core belief towards the project was solidified, we began by reinterpreting on spaces of different time via superimposing various parts of the existing region.

Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, Brick, Facade
© Sergio Pirrone
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Image 24 of 29
Plan - Site
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography, Chair
© Sergio Pirrone
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Image 26 of 29
Section
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Interior Photography
© Sergio Pirrone

The client suggested to include exhibition spaces as part of a new program as the surrounding environment was part of rapidly developing area. As the place has gone through numerous different programs from housing to kindergarten, all the identities were embedded within the space and the structure. In order to meet the demand of the new program, we chose part of the existing structures to be removed to house a more flexible function of space. We decided to expose existing structures and the traces of stories it has stored over time. White gypsum board which was selected to hide the mechanical pipes inside dramatically contrasts with the concrete mass.

Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© Sergio Pirrone
Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© Sergio Pirrone

The expanded metal screen allows controlled daylight penetration to the premise yet keeping consistent ventilation. The screen which is a monumental identity to the office first unites the individual mass together as a whole entity. Despite the unified visual by using the screen, bold movement in creating various openings allowed what has been there originally to better inform its existence. We wanted the screen to be part of the core mechanism in flooding the interiors with nature that it is surrounded by. An almost translucent filter; the screen seemed to be the perfect material in raising a unique dialogue between the old and the new by fundamentally becoming a transitional pivot..

Screen Tied Dual House / BCHO Partners - Exterior Photography, Facade, Garden
© Sergio Pirrone

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gyeonggi-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Screen Tied Dual House / BCHO Partners" 15 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971903/screen-tied-dual-house-bcho-partners> ISSN 0719-8884

© Sergio Pirrone

屏网双屋 / BCHO Partners

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.