The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Table, Chair, Beam
dining area. Image © Songkai Liu

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Windows, Door, Facade, ColumnThe Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, BeamThe Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, BenchThe Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior PhotographyThe Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - More Images+ 21

  • Architects: Studio NOR
  • Area Area of this architecture project Area :  300
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Songkai Liu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Florina, IIINSITU Studio
  • Lead Architects : Boyuan Jiang,Jingwen Wang
  • Design Team : Zhongyuan Liu,Wenxuan Xu,Yiming Lu, Shuo Yang
  • Lighting Consultant : Chloe Zhang
  • Client : Aranya
  • Construction Documents Collaborator : Shanghai c-yuspace Design Co.Ltd
  • City : Qinhuangdao
  • Country : China
More SpecsLess Specs
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Windows, Door, Facade, Column
facade night view. Image © Songkai Liu

The many walls
In early 2020, we were invited by Aranya Resort to design a branch restaurant of the esteemed Beijing restaurant brand Jin-Sheng-Long, which is known for serving Hot Pot and Quick-Boiled Tripe (a traditional Beijing street cuisine) since the 1890s.The site, located at the street level of a residential building, occupies the footprints of three originally proposed retail stores. As a result, there are at least 21 structural shear walls, either protruding out from the perimeter walls or standing independently, exist in this less-than-300㎡ site. This segregated spatial condition brought us a huge design challenge, for the client had clearly required an open-dining space without any private rooms, plus a bar area with an 8-meter-long table. Therefore, finding a solution to deal with the many shear walls became the key of our design process.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Exterior Photography, Windows, Facade, Column
facade night view. Image © Songkai Liu

We got inspiration from Jin-Sheng-Long’s history. Back to the late Qing Dynasty, the founder of the brand started his business by setting up street stalls in the famous Beijing Old Dong’an Market, a then popular destination full of dazzling attractions and bustling with life and activities.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Image 22 of 26
space concept

We want to recreate the market’s intricate and meandering spatial experience by exaggerating the formal strength of the existing shear walls. By treating the entire dining area as a complete open space with the scattered shear walls as freestanding individual objects, we could visually cut off the shear walls’ rigid connection with the ceiling and floor, thus alleviate the sense of spatial fragmentation and forge a spatial experience not unlike that of a market: while visitors constantly find themselves in intricately confined small zones, they are simultaneously always aware of the single larger background space.Apart from solving the conflict between the client’s needs and the site condition, these walls can also help to separate programs, direct circulations and improve privacy, as well as reflect the cultural and historical background of this Michelin Guide restaurant.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Beam
interior space overview. Image © Songkai Liu
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Image 21 of 26
axonometric
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Table
dining area. Image © Songkai Liu

The eleven walls
As the bar and kitchen are the two most demanding programs for uninterrupted space, they are placed in the two longest structural bays to the very north of the site. The bar area, with its raised floor of old bricks and shear-wall-framed opening towards the main dining area, is designed as a proscenium stage where diners and staffs become the visual focus of the restaurant.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Image 23 of 26
wall axonometric
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Chair
lights between the walls. Image © Songkai Liu

We managed to utilize about half of the 21 existing shear walls to enclose the bar area, the kitchen and the restroom. The rest 9 shear walls left in the main dining area are each concealed within a new wall. Together with another 2 added non-structural walls near the main entrance, these 11 walls, camouflaging the original shear walls, are the soul of this project. The dimensions of these new walls vary depending on circulation design needs and the shape of the shear walls contained within the new walls. Some of them also serve as vertical pipe shafts.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography
wall for plate display. Image © Songkai Liu
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Dining room, Table, Beam, Chair
calligraphy on the wall. Image © Songkai Liu

In order to emphasize the independency of the 11 walls from the dinning space, we applied mud-color stucco to them while assigning a grey tone to all the rest walls, ceiling and floor tiles. The new walls close to the boundary of the space are separated from the perimeter walls. The gaps between the two were deliberately designed so that the viewer cannot see the shear walls connected to the perimeter walls.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Sink
entrance niche. Image © Songkai Liu

We rotated 5 of the 11 walls at different angles to further contrast them with the orthogonal system defined by the linear air outlets on the ceiling and the tiles on the floor. The niches on the walls make this rotating operation even more confusing, almost completely dispelling visitors' suspicion and perception of the shear walls, strengthening the objectivity of the 11 walls. Benches and dining tables specially selected to restore the characteristics of traditional market stalls are regarded as attachments to these walls, placed and rotated following the 11 walls.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Table
customized table and chair. Image © Songkai Liu
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography
dining area. Image © Songkai Liu

Dining in the Market
Since the restaurant’s east-facing façade receives no direct sunlight during dining hours, we maximized window area to get more diffuse light into the interior space, at the same time ensuring the restaurant’s openness towards the street, complying with the design concept of a market space.The inner frame surface of the small square windows under each large window are specially decorated with copper used for making traditional hotpots, projecting the materiality of indoor appliance to the street viewers.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Chair
view the entrance from dining area. Image © Songkai Liu
The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Dining room, Table
limited lights. Image © Songkai Liu

We worked with lighting consultant to minimize the number of indoor fixtures, only placed a few spot lights above each dining table, supplemented by the wall washer light in the niches. The scattered walls prevent visitors from getting an overall view of the entire space at a glance, while dim light of unknown sources leaked from the wall gaps constantly luring them to linger and explore.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Facade, Column, Beam
bronze decoration under the window. Image © Songkai Liu

When night falls, the background music of Traditional Drum Song of Peking - specially selected by the client – starts to sound, a diner sits among the 11 walls, surrounded by the decoration of cups, bowls, plates, and chopsticks, there might be one moment when he or she - through the mist rising from the hot pots – could find the scattered walls gradually spreading beyond the restaurant’s facade, into the depth of time, into the noisy and bustling crowds in the Old Dong'an Market, and fading into the dust of history.

The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR - Interior Photography, Windows, Facade
facade night view. Image © Songkai Liu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Qinhuangdao, Hebei, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Aranya Jin-Sheng-Long Restaurant / Studio NOR" 08 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971379/the-aranya-jin-sheng-long-restaurant-studio-nor> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.