We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

EP YAYING Fashion & Arts Centre / Atelier FCJZ

EP YAYING Fashion & Arts Centre / Atelier FCJZ

roof. Image © Fangfang Tianview the inner garden from main entrance. Image © Fangfang Tianinner garden. Image © Fangfang Tianmain building entrance. Image © Fangfang Tian+ 49

  • Architects: Atelier FCJZ
  • Area Area of this architecture project Area :  25000
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Fangfang Tian
  • Lead Architects : Yung Ho Chang, Lijia Lu
  • Design Team : Shun Yin, Yue Yu, Yang Liu, Qi Shi, Chenchao Pan, Xia Wu, Xiangting Li, Ping Liu, Yanxu Xie, Zelin He,
  • Interior Team : Min Zhang, Shukai Han, Xiangyan Zeng, Shai Li
  • Landscape Design : Hangzhou Ruige Architectural Design Co. Ltd., Qi Shi, Shun Yin, Shijie Lin, Yanxu Xie
  • Client : EP YAYING Fashion Group Co., Ltd.
  • Construction Drawing Design : Tongji Architectural Design Group Co.Ltd No. 4 Architectural Design
  • Lighting Consultant : TJAD-Architectural Lighting Studio Shenzhen ShiYao Lighting Design Co. Ltd.
  • City : Jiaxing
  • Country : China
More SpecsLess Specs
end of the corridor. Image © Fangfang Tian
end of the corridor. Image © Fangfang Tian

Use of the status quo/ Cope with structure. There were existing foundations and basements on the site when FCJZ received the commission to redesign the buildings from the ground up. We transformed the previous 9m square-column grid into a concrete structural system that places columns at 4.5m intervals and spans 28-32m. The new columns take on the shape of a 0.3m thick shear wall.

aerial view. Image © Fangfang Tian
aerial view. Image © Fangfang Tian
view from the 2F of main building. Image © Fangfang Tian
view from the 2F of main building. Image © Fangfang Tian

Combine/ Introverted courtyard. Adding one wing to the U-shaped configuration of the three existing foundations, we are able to connect all four freestanding structures with a curvilinear roof form and create a courtyard in the center.

view the inner garden from main entrance. Image © Fangfang Tian
view the inner garden from main entrance. Image © Fangfang Tian
shaded space under the roof. Image © Fangfang Tian
shaded space under the roof. Image © Fangfang Tian
look back to the main entrance. Image © Fangfang Tian
look back to the main entrance. Image © Fangfang Tian

Blend in/ Deep eaves space. While the roof drapes down from the tallest of the four wings, it wraps around the central courtyard with deep eaves as our architectural response to the rainy climate of the south of the Yangtze River.

inner garden. Image © Fangfang Tian
inner garden. Image © Fangfang Tian
space under the eave. Image © Fangfang Tian
space under the eave. Image © Fangfang Tian
view the inner garden from main building. Image © Fangfang Tian
view the inner garden from main building. Image © Fangfang Tian

Tradition/ Modernity. The architecture of this corporate cultural center combines traditional elegance and modern abstraction. The draping roofline suggests the quality of fabric and furthers the nature of the owner company, which is fashion.  

courtyard. Image © Fangfang Tian
courtyard. Image © Fangfang Tian
sunken garden. Image © Fangfang Tian
sunken garden. Image © Fangfang Tian

Connectivity/ Independence. As phase II of the complex, four renovated, rectilinear buildings lie eastward of EP YAYING Fashion & Arts Centre and are programmed with commercial and children’s activity spaces. Joining the two phases is a long corridor building that is three meters wide and three stories tall. As both a transitional space and an independent building, the corridor building, formally different from both phases, functions as a passageway and at the same time a space for experiencing. The first floor of the corridor building functions as a canopied walking space in the traditional sense.

corridor and phase I. Image © Fangfang Tian
corridor and phase I. Image © Fangfang Tian
1F corridor. Image © Fangfang Tian
1F corridor. Image © Fangfang Tian
viewing window. Image © Fangfang Tian
viewing window. Image © Fangfang Tian

The second-floor bridges the phase II buildings. It opens to phase I buildings with an enclosing layout on one side and the phase II buildings with parallel arrangements on the other side. The third floor, which opens on both ends but closes on the sides, acts like an overpass that diffuses light from the floor below at the same time captures beams of light from the ends, which recalls the ultra-long depth of the corridor building. Each of the three floors is assigned with a strong and precise spatial quality, so as to transform a passageway into a space for experiencing.

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian
corridor 2F. Image © Fangfang Tian
corridor 2F. Image © Fangfang Tian
corridor inner space. Image © Fangfang Tian
corridor inner space. Image © Fangfang Tian

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:2029 Changsheng Zhong Lu, Jiaxing, Zhejiang Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "EP YAYING Fashion & Arts Centre / Atelier FCJZ" 03 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971154/ep-yaying-fashion-and-arts-centre-atelier-fcjz> ISSN 0719-8884
semi-outdoor space

雅莹时尚艺术中心 / 非常建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.