House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates

House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates

House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Table, Countertop, Beam, ChairHouse in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Living Room, WindowsHouse in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Exterior Photography, Facade, WindowsHouse in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Exterior Photography, Windows, FacadeHouse in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - More Images+ 18

More SpecsLess Specs
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Table, Countertop, Beam, Chair
© Hirokazu Fujimura

Text description provided by the architects. With a view of the river and mountain on opposite sides. We tried to have a natural and modest appearance that blends into the mountains and rivers. We hoped that the trees in the garden will change with the seasons and the appearance will change over time beautifully, making it a place where people in the area can feel at ease. Our family doesn't need a bigger house than we require. I think that one can live affluently in a small house. This house doubles as an office So we tried to secure an appropriate distance between the living space and the workspace.

House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Exterior Photography, Facade, Windows
© Hirokazu Fujimura
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Image 22 of 23
Plan - 1st floor
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Living Room, Windows
© Hirokazu Fujimura
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Image 23 of 23
Plan - 2nd floor
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Table, Windows
© Hirokazu Fujimura

Although the corridor is a narrow entrance, it creates a feeling of change and an expanse as a space experience by giving a feeling of spaciousness and brightness beyond the line of sight. In addition to the role of a passage, it also plays the role of storage at the center of the house.

House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography, Stairs, Windows, Handrail
© Hirokazu Fujimura
House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Interior Photography
© Hirokazu Fujimura

The living room aims to be a space surrounded by open and gentle light with a beautiful view. I hope that the large plastered walls will create a gradation of light. The balcony is an open and private space surrounded by a large roof. These large eaves blur the line between the inside and the outside. I think this intermediate area is the most comfortable space.

House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates - Exterior Photography, Windows
© Hirokazu Fujimura

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Hoshioka / Taichi Nishishita Architect & Associates" 27 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/970854/house-in-hoshioka-taichi-nishishita-architect-and-associates> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.