Barrenechea House Extension / Cafeina Design

Barrenechea House Extension / Cafeina Design

Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior PhotographyBarrenechea House Extension / Cafeina Design - Interior PhotographyBarrenechea House Extension / Cafeina Design - Interior Photography, FacadeBarrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior Photography+ 16

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia
  • Architects: Cafeina Design
  • Area Area of this architecture project Area :  148
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Paul Renaud
More SpecsLess Specs
Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior Photography, Brick
© Paul Renaud

Text description provided by the architects. The proposal arises from a concept of a contemporary paradise evoked from an unusual discovery where the architecture while being peculiar, is feeding the imagination and providing a suitable space for relaxation and socialization.

Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior Photography
© Paul Renaud

Located in the backyard of an existing family residence, the project offers a playful and social program that includes a swimming pool, a barbecue area, a sauna, an office, and a guest room.

Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Interior Photography, Facade
© Paul Renaud
Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Image 13 of 16
Section
Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Interior Photography
© Paul Renaud

The starting point of the design arises from the respect towards the existing trees, followed by the position of the pool, which aims to create an intimate social space at the back of the building. Subsequently, a raised platform creates the appearance of having a floating structure, while the sculptural columns imitate and frame the outline of the existing trees. Finally, the upper level functions as an observation platform, providing views of the surrounding trees of the adjacent nature reserve.

Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior Photography
© Paul Renaud

The predominant use of raw clay bricks and their different arrangements originates from the intention of reappropriating and reinterpreting one of the most traditional building materials in the Santa Cruz area.

Barrenechea House Extension / Cafeina Design - Exterior Photography
© Paul Renaud

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Barrenechea House Extension / Cafeina Design" [Extensión de vivienda Barrenechea / Cafeina Design] 12 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/968714/extension-de-vivienda-barrenechea-cafeina-design> ISSN 0719-8884

© Paul Renaud

巴伦西亚房屋扩展 / Cafeina Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.