M Stand Store / Dazhou And Associates

M Stand Store / Dazhou And Associates

M Stand Store / Dazhou And Associates - Exterior Photography, Windows, FacadeM Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, ChairM Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, WindowsM Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Patio+ 14

  • Area Area of this architecture project Area :  110
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Bian Lin
  • Lead Architect : Dazhou Tang
More SpecsLess Specs
M Stand Store / Dazhou And Associates - Exterior Photography, Windows, Facade
gazebo on the plaza. Image © Bian Lin

Open-up
A Coffee shop should be a part of public life.In the original condition, the shop was separated from the adjacent plaza by an advertising wall. Intentionally, we wanted to created a secluded and open place, like a gazebo standing on the plaza, naturally attracting people into its shelter. So we removed the advertising wall and used the canopy to create an in-between space, making all the facades transparent.

M Stand Store / Dazhou And Associates - Exterior Photography, Windows, Facade
the open facade. Image © Bian Lin
M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair
space layer by layer. Image © Bian Lin

Ambiguous
We are always trying to catch a moment of tranquility through material and light in the dazzling commercial environment. The black metal grids present a solid feeling of touching while cut the light into pieces, creating a visual ambiguity. The luminous ceiling spreads the light evenly, blurring inside and outside, as if people are bathing in sunlight through woods and leaves.

M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Patio
space divided by walls and beams. Image © Bian Lin
M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Windows
totally open to the plaza. Image © Bian Lin

Scenery in between
While the ‘beams’ divide the space, the ‘short walls’ make the space homogeneous and flowing. The exterior landscape is divided into fragments so each piece of space enjoys its unique view. The flowing plan attracts people to explore the mystery of the space, and the concealed scenery varies as they walk both inside and outside the store.

M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Beam
scenery between the gaps. Image © Bian Lin
M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Glass
metal grid walls. Image © Bian Lin

After the opening, we found that customers often take a tour in the space before choosing their favorite seats and enjoying a cup of coffee in the blurry light. Children are more sensitive than adults and they like

M Stand Store / Dazhou And Associates - Interior Photography, Table, Chair, Windows, Facade, Beam
free flowing space. Image © Bian Lin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Xuhui District, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "M Stand Store / Dazhou And Associates" 02 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/968674/m-stand-store-dazhou-and-associates> ISSN 0719-8884

in ambiguous light. Image © Bian Lin

M Stand 上海保利时光里店 / 大舟建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.