Village Courtyard Restaurant / AML Design studio

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Windows, FacadeVillage Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Windows, Facade, Courtyard, PatioVillage Courtyard Restaurant / AML Design studio - Interior PhotographyVillage Courtyard Restaurant / AML Design studio - Interior Photography, Dining room, Table, Chair+ 31

  • Architects: AML Design studio
  • Area Area of this architecture project Area :  340
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Weiqi Jin
  • Lead Architects : Amulong, Xiaoyou Song, Chong Liu
More SpecsLess Specs
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© Weiqi Jin

Overall Design Brief. Since the flourishing development of rural cultural tourism, the courtyard restaurant has become part of the supporting facilities in villages. We, as designers, feel fortunate to participate in this process. Our purpose of the project is to retain the vitality of the countryside, which is the growth of the village that requires both cultural heritage and technical innovation. Such innovation should truly respond to its site and cultural context, not just the form.

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Windows, Cityscape
© Weiqi Jin

The formation of buildings is closely tied to the development of the site, which is witnessed by the time. Whether the building is situated in a lonely or warm land or made of rough or delicate material, it will speak for itself in a neutral tone while dealing with the relationship between itself and the outer world. The generation of our building is inspired by a dialogue between architecture and the Great Wall, a dialogue between one and himself/herself. The design is about discovering and accepting oneself and learning to appreciate the beauty of loneliness or warmth.

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Facade, Windows, Courtyard
© Weiqi Jin
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Image 29 of 31
axonometric
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Windows, Facade, Courtyard, Patio
© Weiqi Jin
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Facade, Windows, Handrail, Deck
© Weiqi Jin

Spatial Design Description. The walls are covered with blue and green tiles as a skirting, emphasizing the integrity of the space. The wavy low wall uses water-brushed stone as the veneer. The light-yellow water-brushed stone is flat and smooth on the ground, forming a contrast between rough and smooth materials.

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Interior Photography, Dining room, Table, Chair
© Weiqi Jin
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, Windows, Beam
© Weiqi Jin

The entire roof is poured with concrete, and the connection between the beams and columns demonstrates the sense of strength between the structures.

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Facade
© Weiqi Jin
Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Facade, Courtyard
© Weiqi Jin

The long stripe-shaped windows above the low wall allow more light to enter the room, meanwhile providing a wide view for every guest to appreciate the unique architecture and natural landscape of the Shuiguan Great Wall scenic spot.

Village Courtyard Restaurant / AML Design studio - Exterior Photography, Facade, Stairs, Handrail
© Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yanqing District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Village Courtyard Restaurant / AML Design studio" 22 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/968370/village-courtyard-restaurant-aml-design-studio> ISSN 0719-8884

© Weiqi Jin

右蔦乡村庭院餐厅 / 阿穆隆设计工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.