Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Bathroom, ChairMok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Dining room, Table, ChairMok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior PhotographyMok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Column+ 22

  • Architects: LABOTORY
  • Area Area of this architecture project Area :  103
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Yongjoon Choi
More SpecsLess Specs
Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Dining room, Table, Chair
© Yongjoon Choi

Text description provided by the architects. Sage VIP Lounge began with the phrase Myeongseon, written by Jung-hee Kim, and this is a letter of gratitude for a friend. Along with the concept, we established the design language through the form, function, and color of a cup of tea and developed the design languages accordingly.

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Column
© Yongjoon Choi
Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Image 22 of 22
Plan
Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Kitchen, Table, Chair
© Yongjoon Choi
Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Dining room, Table, Chair
© Yongjoon Choi

First, the elaborate shape of the tea is shown as spatial. Second, we specialized the functions of tea into a space of relaxation and communication. Finally, the colors of transparent and clear tea and clean teacups are reflected throughout the space.

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Dining room, Table, Chair
© Yongjoon Choi

From the entrance of an elaborate curve that resembles the shape of a teacup, it leads customers to move. The core space reinterpreted the shape of the teacup and expressed the core space in the form of curved walls and ceilings.

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography
© Yongjoon Choi
Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Table
© Yongjoon Choi

Using glass, which is a transparent and reflective material, and the form of the ceiling, the scene of pouring the tea into a cup was captured in the central space. Through this, we wanted to deliver a comfortable resting space through the tea.

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Table, Chair
© Yongjoon Choi

Furthermore, with the pure color and warmth of the tea, we wanted to bring out the color of the space and deliver a comfortable and unique experience of the Sage VIP lounge.

Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY - Interior Photography, Dining room, Chair, Table
© Yongjoon Choi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Mok-dong, Yangcheon-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Mok-dong Hyundai SAGE Lounge / LABOTORY" 03 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967911/mok-dong-hyundai-sage-lounge-labotory> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.