We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Guilin Lebei Homestay Hotel / aoe

Guilin Lebei Homestay Hotel / aoe

© Runzi Zhu© Runzi Zhu© Runzi Zhu© Runzi Zhu+ 18

  • Architects: aoe
  • Area Area of this architecture project Area:  608
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs Photographs:  Runzi Zhu
© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

Text description provided by the architects. The project is located in Guilin, Guangxi, a famous scenic tourist city. The climate is mild and pleasant, with lush trees and a small river flowing through the site. The hotel is located beside the small river. Based on the local climate and environment, To create an immersive accommodation experience close to nature has become the biggest goal of the design.

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

The history of the hotel can be traced back to ancient civilization. It is a kind of shelter with a wide view and practicality while avoiding danger.  We applied the concept to the project, It allows visitors to get a closer relationship with nature. The building is raised to a height of 5 meters. The elevated building is light and interest and can have the widest view. At the same time,  the height of the treehouse is the same as the tree canopy. Looking out of the window, there are lush trees, giving people the experience of shuttling through the jungle. 

Site plan
Site plan

There are 13 units to have five different forms with different areas and shapes. Among them, the area is about 27 square meters. The main activity area is concentrated on the first floor and the second floor which uses the triangular space to create a crawling space for children to play. 

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

For the other apartment types, the children's bedroom is located on the second floor, the first floor is the public area, and the bedroom for adults, this area is about 45 square meters.  Indoors, the first and second floors are connected by climbing ladders that allow children to play in the room. 

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu
© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

Type B and Type C use an outdoor slide to connect the second floor and the first floor to become a place for children to entertain. Type D uses artificial thatch as the roof, the whole is curved and has a natural feeling. Unit E uses wooden slats as the façade, which are spliced to form an ellipse, the style is unique and childlike. 

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu
Floor plans + sections
Floor plans + sections
© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

Along the winding and floating plank roads, you can find the house in different positions.  At the same time, the plank road is connected to the second floor of the inn, leading the people to the area of the room. On the plank road, we set up slides, slings, and other entertainment facilities, which are connected to the ground garden in the vertical direction and convenient for children to play. At the same time, there is a leisure space for viewing, allowing people to watch and relax among the treetops. 

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

The overhead of the trestle bridge and hotel allows the ground floor to escape to the maximum, it can reduce the impact on the surroundings and also obtains a free panoramic garden. Under the shelter of surrounding buildings and trees, it is also cool and comfortable in summer. 

© Runzi Zhu
© Runzi Zhu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Guilin, Guangxi, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Guilin Lebei Homestay Hotel / aoe" 25 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967351/guilin-lebei-homestay-hotel-aoe> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.