House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Living Room, Table, Sofa, CountertopHouse in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Living Room, TableHouse in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, FacadeHouse in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Facade+ 33

More SpecsLess Specs
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Facade
© Naho Kubota

Text description provided by the architects. House in the Dunes is a four-bedroom, raised residence situated across a one-acre site nestled in the dunes with ocean views. The large rectilinear structure is clad in gray cedar siding and punctuated by voids cut into the building’s facade vis-à-vis doors and windows. Each room is skillfully carved from the large exterior volume and is filled with natural light. The house’s interiors have a direct connection between the indoors and the outdoors, extending beyond the polygonal pool to the ocean. 

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Facade
© Naho Kubota
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Windows
© Naho Kubota
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Image 32 of 33
Overall axo diagram
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Chair, Facade, Windows, Deck, Handrail, Balcony
© Naho Kubota

With Gwathmey’s original drawings in hand, which served as a guide, Worrell Yeung carefully implemented upgrades and subtle modifications to create a more functional and useful home to meet the needs of the new owner while maintaining the integrity of the original design. “At every stage of the process we were asking ourselves, ‘What would Gwathmey do?’” says Worrell. 

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Living Room, Table, Sofa, Countertop
© Naho Kubota
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Living Room, Table
© Naho Kubota
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Interior Photography, Table, Windows
© Naho Kubota

The exterior scope of the renovation included a full replacement of the building envelope including the roof, cedar siding, doors and windows, skylights, and pool deck—all designed and detailed to preserve the essence of the original design. The interior scope involved a considered rethinking of the kitchen area to create more openness and connection to the adjacent living spaces and outdoor pool deck. To achieve this, Worrell Yeung removed a half wall that divided the kitchen from the living room space and opened the space in the plan. This small move was one of the most significant changes made to the original structure. 

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography
© Naho Kubota
House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Windows
© Naho Kubota

The material palette and finishes throughout the house were reinterpreted by the architects to reflect Gwathmey’s original designs. From the white pine trim to the kitchen counter laminate,  (which Worrell Yeung replaced with a similar-looking material) the attention to detail is unmatched. 

House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture - Exterior Photography, Windows
© Naho Kubota

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in the Dunes / Worrell Yeung Architecture" 01 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/966018/house-in-the-dunes-worrell-yeung-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.