We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

TKN House / OTP Arquitetura

TKN House / OTP Arquitetura

TKN House / OTP Arquitetura - Exterior PhotographyTKN House / OTP Arquitetura - Exterior PhotographyTKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography, Living Room, Chair, WoodTKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography, Wood+ 22

Campos do Jordão, Brazil
TKN House / OTP Arquitetura - Exterior Photography
© Guilherme Pucci

Text description provided by the architects. Set in one of the highest levels in Campos do Jordão, the TKN residence was designed with a view to the great view that the land offers from the top of the city. As an architectural party, the creation of a set of light and semi-buried monolithic volumes was adopted and its programmatic party arises from a request from customers to create two winter residences, fully functional and interconnected, one on the upper level for the couple and another on the inferior for your two children.

TKN House / OTP Arquitetura - Exterior Photography
© Guilherme Pucci
TKN House / OTP Arquitetura - Image 18 of 22
Plan
TKN House / OTP Arquitetura - Exterior Photography
© Guilherme Pucci

The house was implanted in the highest level of the land, a slope of 20 meters of height having its main accesses both for pedestrians and vehicles happening behind the upper level of the house, which borders the vegetation of Serra da Mantiqueira, originating in the region.

TKN House / OTP Arquitetura - Exterior Photography
© Guilherme Pucci
TKN House / OTP Arquitetura - Image 19 of 22
Section
TKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography
© Guilherme Pucci

In the upper room, a large structural balance advances over the view supported by metal “V” pillars with their wooden cover lose from the closings, seeking greater lightness of the structural elements. The kitchen and the dining room are integrated with the main room according to the lifestyle of the residents, transforming the environment into a family gathering area. The entire closure is made of glass with wooden brises to control the solar incidence.

TKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography, Living Room, Chair, Wood
© Guilherme Pucci
TKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography, Living Room, Chair
© Guilherme Pucci

As the climate of the region is cold and humid, the whole house is turned to the west, seeking the afternoon sun and providing the view of the evening. In the adjoining upper volume is located the master suite set back from the lower floor, creating a large porch for access and conviviality as the anteroom of the residence, being permeated by gardeners. On its lower floor a large veranda was designed under the cantilevered structure for the children's residence room, the two suites overlook the sunset and are interconnected through an exposed concrete pergola.

TKN House / OTP Arquitetura - Interior Photography, Wood
© Guilherme Pucci

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "TKN House / OTP Arquitetura" [Residência TKN / OTP Arquitetura] 15 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965054/tkn-house-otp-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.