We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography, BeamSorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior PhotographySorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior PhotographySorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography+ 21

  • Architects In Charge : Daniel Benevides, Mário Soares e Yuka Ogawa
  • Project Team : Carlos Bruno Oliveira, Fred Leite, Juliana De Boni, Maiara Lacerda e Thaís Moreno
  • Consultant : Leonardo Ferreiro
  • Client : Sorvete da Reserva
  • Country : Brazil
More SpecsLess Specs
Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography, Kitchen, Wood
© Igor Ribeiro

Text description provided by the architects. Reserva Pedrinhas, from where all the necessary input used in the production of the ice cream comes from, was the leading reference in the design of the ice cream parlor. Through direct contact with the place, it was possible to transpose the most significant elements found there to the project conception. 

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography
© Igor Ribeiro
Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Image 16 of 21
Floor Plan
Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography
© Igor Ribeiro

The needs program was solved in a simple way, through a sectorial division between the production and service areas. A single piece of furniture, made entirely of wood, marks this division, branching out throughout the social area and configuring itself sometimes as a bench, sometimes as a shelf, structural support, frame, and lining. 

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Image 6 of 21
© Igor Ribeiro
Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Image 18 of 21
Isometric of the timber structure
Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography, Wood
© Igor Ribeiro

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography
© Igor Ribeiro

This articulation generates a formal unity in the environment, emphasized by the use of materials on the floor and walls which, like wood, refer to the Reserve's tropical climate. The blue-colored hydraulic tile was chosen to cover the floor in reference to the Almécegas Lake, an important landmark in the landscape of Pedrinhas. 

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography
© Igor Ribeiro

The counter panel was also made of hydraulic tiles, this time mixing smooth pieces and blue details. The lighting of the space is made through built-in and pendant spots, which are supported by shelves and wooden beams.

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura - Interior Photography
© Igor Ribeiro

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Fortaleza - CE, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sorvete da Reserva Ice Cream Shop / PORO Arquitetura" [Sorveteria Sorvete da Reserva / PORO Arquitetura] 11 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964773/sorvete-da-reserva-ice-cream-shop-poro-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.