We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior PhotographyHigh Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior PhotographyHigh Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Interior PhotographyHigh Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography+ 27

More SpecsLess Specs
High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography, Facade
© José Campos

Text description provided by the architects. A new program that arose from the needs linked to this sports activity. The proposed location for this building was a pine grove in Cabedelo, Viana do Castelo, a natural zone covering an extensive dune system. Its setting out is adjusted and adapted to the location of the existing pine trees, in an attempt to preserve its verticality, which helps define the image of the complex.

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography, Facade
© José Campos
High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Image 21 of 27
Site Plan
High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography
© José Campos

In response to the program requested, we proposed a building suspended on pillars, with three distinct areas around a central patio: a wing with dormitories, another wing for services and bar, and a third wing to provide support for surfing, including a training room, gym, shower rooms, and a medical office. 

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Interior Photography
© José Campos
High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Image 25 of 27
Section
High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography
© José Campos

The three wings at the west end join up at the covered outdoor area (hangar) that connects the building to the beach. This is an ecological building, presenting various systems and technical solutions that respect the environment. These include a geothermal system, solar panels, LED lighting and cladding in agglomerated black cork which surrounds the whole building, including the roof.

High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects - Exterior Photography
© José Campos

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Praia do Cabedelo, Rua Diogo Cão 224, 4935 Darque, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "High Performance Surfing Center / Branco Cavaleiro Architects" [Centro de Alto Rendimento de Surf / Branco Cavaleiro Architects] 09 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964734/high-performance-surfing-center-branco-cavaleiro-architects> ISSN 0719-8884
© José Campos

松林间冲浪中心 / Branco Cavaleiro Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.