We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Apartment Sombrerería / BABELstudio

Apartment Sombrerería / BABELstudio

Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Bedroom, Door, Bed, Windows, BeamApartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Door, WindowsApartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Windows, Countertop, SinkApartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Table, Beam, Windows+ 20

Bilbao, Spain
  • Architects: BABELstudio
  • Area Area of this architecture project Area :  162
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Biderbost Photo
  • Project Design Team : Andrea García Crespo, Andrea Emmanuel Laredo, Michael Schmidt
  • Bespoke Furniture : ProyectoVeta
  • Artwork : SC Gallery
  • City : Bilbao
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Table, Chair, Windows
© Biderbost Photo

Text description provided by the architects. The interior renovation project for Sombrerería is located in one of the most emblematic streets of the Old Quarter of Bilbao. Due to its corner position, the interiors have the advantage of having large window openings that provide abundant light and views of the neighbourhood streets.

Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Windows, Countertop, Sink
© Biderbost Photo

The main idea of ​​the project has been to enhance the amplitude of the spaces through the union of the various original rooms of the apartment. In this way, it is intended to create new perspectives between the different uses that, although they are delimited by light closures, always allow the visual connection between them.

Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Windows, Door, Beam
© Biderbost Photo
Apartment Sombrerería / BABELstudio - Image 20 of 20
Plan
Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Door, Windows, Beam
© Biderbost Photo

The design of the wood and glass closure that separates the kitchen from the living room is designed following this concept. This piece made of oak plywood profiles and glass surfaces is divided into three different sections. The central bay serves as a window between the living room and kitchen and storage at the same time. The sides, which serve as a passage to the kitchen, integrate the original French doors of the House.

Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Table, Beam, Windows
© Biderbost Photo
Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Bedroom, Door, Bed, Windows, Beam
© Biderbost Photo

The elements that have been used in the reform of the house, combine original pieces of the property with new materials which due to their simple and neutral lines, enhance the character of the existing old elements.

Apartment Sombrerería / BABELstudio - Interior Photography, Closet, Shelving, Windows
© Biderbost Photo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kapelagile Kalea, 48005 Bilbo, Bizkaia, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Apartment Sombrerería / BABELstudio" 07 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964626/apartment-sombrereria-babelstudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.