We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Brewery Hall / mehr* architekten

Brewery Hall / mehr* architekten

Brewery Hall / mehr* architekten - Interior Photography, BeamBrewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, FacadeBrewery Hall / mehr* architekten - Interior Photography, Windows, BeamBrewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, Facade+ 22

Kirchheim unter Teck, Germany
  • Design : David Brodbeck, Dennis Miller
  • Construction Documents : Sabine Häcker
  • Construction Management : Jens Rössler
  • Glass Façade : Profilit Glazing Pilkington
  • Floor Finishes : RINOL
  • City : Kirchheim unter Teck
  • Country : Germany
More SpecsLess Specs
Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography
© Sebastian Schels

Text description provided by the architects. The brewery hall for the start-up "Braurevolution" is being built on the long side of a plot on which there are already several utility and residential buildings. The elongated structure closes off the existing courtyard to the north and leaves space for a small beer garden facing the street.

Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography
© Sebastian Schels
Brewery Hall / mehr* architekten - Image 22 of 22
Section
Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, Windows, Facade
© Sebastian Schels

The context of the surrounding mixed commercial area provides an industrial architectural language and invites inspiration from Bernd and Hilla Becher's photographic works of old industrial buildings.

Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, Windows, Facade
© Sebastian Schels
Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, Facade, Windows
© Sebastian Schels

The simple volume with a gable roof is given its distinctive character by an attached light band above the ridge, creating an iconic roof form on the gable walls. By raising them and changing the material to exposed concrete, these become clearly legible front and back sides, between which the steel structure clad in Profilit glazing spans. The two openings on the east side, reduced to a circle and a rectangle, mark the entrance, which thus does justice to the traditional use of a brewery with a taproom and warehouse sales.

Brewery Hall / mehr* architekten - Interior Photography, Windows, Beam
© Sebastian Schels

The architectural image of the new brewery hall is a kind of showroom. One sees, hears, smells and tastes the production of the beer varieties, the storage of malt and hops, the act of brewing in the kettles up to the tasting on site.

Brewery Hall / mehr* architekten - Interior Photography, Beam
© Sebastian Schels

A set structure will house the cold storage and ancillary rooms. This can be dismantled in case of a possible other subsequent use. The open counter is located in the large main room, where visitors can take a seat between brewing kettles and storage tanks.

Brewery Hall / mehr* architekten - Interior Photography, Closet, Beam
© Sebastian Schels

The atmosphere of the hall is industrial, its structure rationally rhythmic, the layout symmetrical. The entrance area offers a bar area for tasting and sales, which will also be used for brewing seminars and festivities.

Brewery Hall / mehr* architekten - Exterior Photography, Windows
© Sebastian Schels

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kirchheim unter Teck, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Brewery Hall / mehr* architekten" 06 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964536/brewery-hall-mehr-star-architekten> ISSN 0719-8884
© Sebastian Schels

德国啤酒厂大厅 /mehr* architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.