We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Shire Space Research Office / Shire Space Research

Shire Space Research Office / Shire Space Research

© Here Space Photography© Here Space Photography© Here Space Photography© Here Space Photography+ 30

  • Area Area of this architecture project Area:  100
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs Photographs:  Here Space Photography
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: KELLYMOORE, 力驰, 术木, 燊科
  • Lead Architects: Cheng Gao, Run Zhang
  • Design Team:Cheng Gao, Run Zhang, Yunxiang Li, Kaidi Wang
  • City:Hangzhou
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Here Space Photography
© Here Space Photography

Text description provided by the architects. In the noise, you can feel at ease. This is our definition of such a first self-space. Life and growth, creation, and realization will be placed in it. When faced with this unbridled space for the first time, we try our best to realize the expression of self-spirit in space. So when the planning plan started, we abandoned all techniques except functionality. So simplicity, warmth, brightness, inclusion has become the main words of the expression space.

© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography

We want this to be a user-only space. Warm, relaxed, and orderly is what we want to achieve. We have abandoned the workspace that exists as an appearance, preferring it to be presented as a transparent and orderly place of life. So we extracted the method of a private house to complete the planning of the plane. Bedroom, study, dining room, living room corresponding to the work area, conference room, negotiation area, meeting area.

© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography

We use wood, art paint to build the whole space, to achieve the whole space atmosphere expression. Users of the space are expected to be immersed in this to the maximum extent possible.

© Here Space Photography
© Here Space Photography
Courtesy of Shire Space Research
Courtesy of Shire Space Research
© Here Space Photography
© Here Space Photography

The aligning composition and visual continuity between forms are the main ways of spatial order and form expression. Repeated cutting of different sizes of the same material in the form of metal installations and facades uses the most basic expression of dotted surfaces to form the most basic rhythmic relationship of space.

© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography
© Here Space Photography

The echo of the vault and the curved background, the combination of high and low forms, breaks the single rhythmic order of space and forms the interaction and dialogue between spaces

© Here Space Photography
© Here Space Photography

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hangzhou, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Shire Space Research Office / Shire Space Research" 02 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964363/shire-space-research-office-shire-space-research> ISSN 0719-8884
© Here Space Photography

喜叻空间研究办公室 / 喜叻空间研究

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.