We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

H House / G+ Architects

H House / G+ Architects
H House / G+ Architects - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade, Balcony
© Quang Tran

H House / G+ Architects - Interior Photography, FacadeH House / G+ Architects - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade, BalconyH House / G+ Architects - Interior Photography, BedroomH House / G+ Architects - Interior Photography, Stairs, Handrail, Chair+ 30

Vũng Tàu, Vietnam
  • Architects: G+ Architects
  • Area Area of this architecture project Area :  68
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Quang Tran
More SpecsLess Specs
H House / G+ Architects - Exterior Photography, Brick, Facade
© Quang Tran

Text description provided by the architects. The building is built on a typical plot of land in urban areas with the main function on the ground floor and the living space above. Urban areas with houses facing each other, especially the west house, make most people afraid to open balconies or windows, leading to dependence on air conditioning and electric lights.

H House / G+ Architects - Image 27 of 30
Ground Floor Plan
H House / G+ Architects - Interior Photography, Facade
© Quang Tran

With this project, we create a first shell made of bricks (refractory brick - strong, light, less dust) around the front and back and the roof is a wooden bar system for the zipper and solar cell roof. The creation of a hollow tire limits direct sunlight by 70% to the living space, creating maximum air convection, reducing the direct view from the opposite house into the family activities.

H House / G+ Architects - Interior Photography, Table, Chair, Facade, Beam
© Quang Tran

The second layer is the buffer space with garden, balcony, clear floor, then the inner layer is the glass door system that opens and closes actively in the morning and at night and ventilation (convection before - after the house).

H House / G+ Architects - Interior Photography, Stairs, Handrail, Chair
© Quang Tran
H House / G+ Architects - Image 25 of 30
Section
H House / G+ Architects - Interior Photography, Windows, Fence, Handrail, Facade, Balcony
© Quang Tran

The off-floor structure is used flexibly in the middle of the house and outside the balcony, creating open spaces for views from the living room, dining room, and balcony. The large floor space between the house not only makes the inside space bright and airy (the sun is regulated by the rotating bar system and the wind through the brick slots) but also increases the interaction and connection between family members.

H House / G+ Architects - Interior Photography, Facade, Handrail
© Quang Tran

The staircase between and in front of the house creates flexibility for traffic (in the bedroom you can go straight to the garden on the terrace without having to go from the stairs between the house) and create views of the open spaces, create a daily experience and discovery for users.

H House / G+ Architects - Exterior Photography, Windows, Door, Facade, Courtyard
© Quang Tran

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "H House / G+ Architects" 24 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/963834/h-house-g-plus-architects> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

越南 H 住宅 / G+ Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.