We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Courtyard House Sebi / Architekt Torsten Herrmann

Courtyard House Sebi / Architekt Torsten Herrmann

© Adolf Bereuter© Adolf Bereuter© Adolf Bereuter© Adolf Bereuter+ 16

Sebi, Austria
© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter

Text description provided by the architects. The house is in Sebi, a district of Niederndorf. Next to the property is a busy road that borders directly to the north. In order to have the desired privacy in this location, the building is designed as a courtyard house.

© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter

The house communicates with its surroundings via the south facade. This is where the heart of the building is located: a protected,  versatile inner courtyard. The house is organized around it. It can optionally be opened or closed using wooden sliding elements. This gives the residents the opportunity to bring nature into the house on sunny days and, if necessary, to quickly protect themselves from unwanted glances. The courtyard becomes a green outdoor living space.

© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter

The ground floor consists of an open living area where you can cook,  eat and live at the same time. The bedrooms are on the upper floor.

The building is made of a highly thermally insulated timber construction. The facade is made of fir.

© Adolf Bereuter
© Adolf Bereuter

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Courtyard House Sebi / Architekt Torsten Herrmann" 02 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/962696/courtyard-house-sebi-architekt-torsten-herrmann> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.