We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Xiang Restaurant / PERSIMMON HILLS architects

Xiang Restaurant / PERSIMMON HILLS architects

© Kenta Hasegawa© Kenta Hasegawa© Kenta Hasegawa© Kenta Hasegawa+ 14

More SpecsLess Specs
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Text description provided by the architects. The interior design project for a Chinese restaurant recently opened in the new shopping mall located just in front of Matsuiyamate Station in Kyo-tanabe City, Kyoto. The design concept of the shopping mall is “the garden of the town.” The passage garden in the shopping mall is designed to create the continuity to the town, and it will be filled with greens in the future so the garden will be the forest that connects people with the town.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa
Diagram
Diagram
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

The restaurant that has the direct access to the passage garden is designed as the cave, full of the flavor of special spices, that can be the good background of the genuine Chinese cuisine. The cave has a wide opening at front and is gradually constricted to the other end so it achieves two things: inviting people passing by the restaurant and making guests feel comfortable with the encompassing interior.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

To create the continuity from the town to the passage garden and to the restaurant the cave has another facade, in addition to the uniformed glass façade planned by the designer of the shopping mall, which makes the boundary between the restaurant and the garden ambiguous. In general, the construction work of the interior in shopping malls is shorter than the normal construction work, and this makes difficult to design organic shapes in the interior design of shopping malls because the construction work of the organic-shaped interior needs a long time.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Although the cave looks a complicated shape, it is geometrically calculated and made into the cluster of 2D polygons. This makes easier in terms of the preparation of the construction work, and consequently makes the construction work quicker. This grid system is also easier in terms of the allocation of inevitable additional elements, such as the louver of ventilations, that tend to look disordered in complicated interior walls and ceilings.

Diagram
Diagram

The name “xiang” has a meaning of flavor in Chinese. Instead of stones or clay, the finishing of the cave is made of the combination of several types of Japanese paper to reflect the image of flavor that can be associated with warmness or steams. All the Japanese papers used in the project are handmade, and there are slight differences in thickness or pattern of the surface in every single cut of each type. The unevenness of the Japanese paper embodies the flavor, and the lighting behind the Japanese paper further emphasizes the texture. Other parts of the interior consist of black ink mortar or flat-grained wood to consistently create the unevenness.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kyoto, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Xiang Restaurant / PERSIMMON HILLS architects" 28 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/962371/xiang-restaurant-persimmon-hills-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.