We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House COVE(R) / TOUCH Architect

House COVE(R) / TOUCH Architect

© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat+ 35

More SpecsLess Specs
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Text description provided by the architects. A two-story single-detached house settles in a village near Suvarnabhumi Airport, with its size of 150 square meters, located in only two-third part of 256 square meters plot. It was too small for a family with five members; a couple with two kids and grandma. The rest one-third of the land was left over with no usage; thus, it is turned into another extension house.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
First Floor Plan
First Floor Plan
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Not only small curve-triangular land shape, but also located at the corner which connects to both sides of public street. An extension shape is similar to a cove which parallel with the curve of the land, in order to use the space to its full potential.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Three-floor is created to combine all functions needed, which are; an activity space connects to an existing house and outdoor terrace with one bedroom for elderly on the first floor, master bedroom on the second floor, and living area on the top floor. Since an existing garden is replaced by the building, it is elevated to the top floor instead, to remain green area with increasing indoor used space of the house.

Section B
Section B
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Steel structure is applied, mainly for reducing beams’ depth which affects total building height, yet it helps decreasing column size which increasing more interior space. Two staircases are placed in different corner which minimize circulation. Double space in between the stairs with skylight allows natural sunlight through downstairs, instead of creating vertical voids with lacks privacy.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

As the house located at the corner while privacy is needed, façade cover is required. Vertical aluminum trellis together with perforated metal are used to cover all cove, continuing to an existing house, to harmonize both buildings.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House COVE(R) / TOUCH Architect" 25 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/962201/house-cove-r-touch-architect> ISSN 0719-8884
© Anan Naruphantawat

泰国幂境别墅 / TOUCH Architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.