We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Linping Sports Park Rest Station / CCTN Design

Linping Sports Park Rest Station / CCTN Design

Aerial view. Image Courtesy of CCTN DesignView the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN DesignRest station courtyard. Image Courtesy of CCTN DesignHand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design+ 29

Hangzhou, China
  • Architects: CCTN Design
  • Area Area of this architecture project Area :  145
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  三棵树, 上海鑫丝陆金属制品有限公司, 信义玻璃
  • Lead Architects : Jiandong Yin, Zhenyi Zhu
  • Architectural Design : Yonglei Peng, Fangwen Ni
More SpecsLess Specs
View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design
View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design

Text description provided by the architects. This project is located in Hangzhou Linping Sports Park, aiming to provide public service facilities and leisure zone for citizens. The Sports Park is a rare large-scale open park themed by ecological running in high-density cities. On this spot, it incorporates the colorful flowing track and lawn which formed the park simple atmosphere landscape characteristics

Aerial view. Image Courtesy of CCTN Design
Aerial view. Image Courtesy of CCTN Design
View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design
View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design

This station is located in the green space of park, surrounded by a landscape of lawns and scattered trees. Without the restriction of insolation scope in regular projects, how can we implant a rest station with an area of only 145 square meters in this open nature? This is the desired site for architects, but also a place that was a little too distracted to start.

View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design
View the Rest station from the Sports Park. Image Courtesy of CCTN Design
Concept
Concept
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design

After ruminating over, we find that there is a huge gap of scale between the 145-square relaxing station and the huge green space of the sports park. People enters the enclosed relaxing station from the open space of park, which is stiff and tedious experience. We hope that the rest station can interact with nature and establish a flexible connection no matter in form or space experience.

Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design

In the project, we used translucent white metal mesh to enclose an area on the site, forming a shelter space that is visible but unreachable to nature and suitable in scale. Then we separated the function of the relaxing station into three main parts—male toilet, female toilet and the disabled toilet, and put them into space. In the space restricted by the fence, we arranged the three parts to form an open courtyard and defined this courtyard as the "haven" in the park, which is not only a place for athletes to stay and relax, also functionally, a scale-changing space before entering the station.

Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design

The free form of the fence is consistent with the landscape character of the park, and the rectangular shape adapted to the function of the buildings. Between the rectangular buildings and curvilinear fence there is a series of edge and corner space. We combined these corners courtyards and different functional parts as whole, creating an architectural experience, which the building is immersed in nature.

Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design

The landscape plants around the relaxing station grow well. We opened the fence in the places where people can easily stay, such as the hand washing area and the relaxing area, and introduced the scene of the park into the building, which "recombines" the park landscape and courtyards in the site to form a wonderful phenomenon — can see superimposed landscape from different dimensions".

Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design
Hand washing table with blurred indoor and outdoor boundaries. Image Courtesy of CCTN Design

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Linding Road, Xingqiao street, Yuhang District, Hangzhou, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Linping Sports Park Rest Station / CCTN Design" 25 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/960498/linping-sports-park-rest-station-cctn-design> ISSN 0719-8884
Rest station courtyard. Image Courtesy of CCTN Design

临平体育公园休息驿站 / 筑境设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.