We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio
Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Interior Photography, Kitchen, Facade, Windows
© Anson Ho

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - WindowsDio Cafe & Bar / Finorm Studio - Door, Brick, FacadeDio Cafe & Bar / Finorm Studio - Facade, WindowsDio Cafe & Bar / Finorm Studio - Shelving, Chair+ 15

  • Architects: Finorm Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  440 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Anson Ho
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Fórmica
More SpecsLess Specs
Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Door, Windows, Facade
© Anson Ho

Text description provided by the architects. Located at the corner of a 60s building in the Kau U Fong neighbourhood, Dio offers artisan cuppa by day and curated wine and spirits at night. The design brief asked for a retail-driven space with coinciding functions of a cafe and a bar. The add-on structure on the facade and interior was stripped down to its original state, characteristically revealing the scars left behind from the demolition. The facade was left unfinished on purpose, embracing the imperfection and manifests the transience nature of the commercial occupancy.

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Door, Brick, Facade
© Anson Ho

The imperfect white wall was framed by the building’s pink paint and the grey finish next door. We employed these two colours in the design of the brandmark as a tribute to the context at the time of its existence. Situated on a narrow sloping street, the new shopfront was a setback to allow a buffer for passersby to linger and be curious about what Dio offers on the overhead menu.

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Windows
© Anson Ho
Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Image 15 of 15
Plan
Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Shelving
© Anson Ho

The setback zone lets customers stay and interact with the city while having a drink. We built a promotional display stand / high table that faces the entrance of the hip Gough Street, a picturesque spot welcomed by most photographers and bloggers. The shopfront glass doors can be completely opened up as an extension of the street receiving diners and shoppers nearby. The interior surfaces are a series of strategically toned greys that function as the container of the products, customers, and the programmes. Each shade of grey performs its specific tasks.

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Windows, Beam
© Anson Ho

The lighter greys in the walls and bar counter bring forward the wine bottles and served beverages, while the darker ones subside and disappear. The LED strips on the shelves draw attention to the very end of the shop. Its diffused light illuminates products and casts intricate yet subtle shadows through the panels. We used magnetic tracks to allow flexibility. The combination of magnetic anti-glare downlights and spotlights attached to the tracks can be rearranged anytime. This is designed specifically for the store operators to plug and unplug whenever needed. Hence space always remains pliable to the people.

Dio Cafe & Bar / Finorm Studio - Shelving, Chair
© Anson Ho

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Central, Hong Kong (SAR)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dio Cafe & Bar / Finorm Studio" 22 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/960489/dio-cafe-and-bar-finorm-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.