We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Fairfax Garage / Part Office

Fairfax Garage / Part Office

© Anna Beeke© Anna Beeke© Anna Beeke© Anna Beeke+ 24

  • Architects: Part Office
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Anna Beeke
  • Architect of Record: Creative Space
More SpecsLess Specs
© Anna Beeke
© Anna Beeke

Text description provided by the architects. The Fairfax garage project is the conversion and addition of a former mechanic and auto-body shop to a mixed use retail and office space through the exploration of typologies within the ambiguous setting of a Los Angeles mixed-use district.

© Anna Beeke
© Anna Beeke

Located in the West Hollywood/Fairfax neighborhood of Los Angeles, the site is adjacent to the transition from a smaller, two-lane pedestrian-friendly shopping district to a larger, four-lane driver-based thoroughfare.

© Anna Beeke
© Anna Beeke

The project aims to expand this commercial district by addressing this shift from pedestrian to commuter. Additionally, it had to reconcile the variety of immediate contexts; a former industrial building with new commercial tenants in a relatively residential block. 

Axo diagram
Axo diagram

The new aluminum siding is a nod to the metal paneling of the former garage, but is elevated with a jade green color, monolithic application, and minimal details that avoid standard flashing profiles or exposed drainage. The two scales of siding on the larger building shift at the transition from the existing volume to the new addition, while the perforated paneling surrounding the smaller structure maintains visibility of the existing masonry building, which needed to be retained in order to preserve grandfathered zoning allowances. 

© Anna Beeke
© Anna Beeke

The sloping rooflines acknowledge the scale the adjacent bungalows, many of which now serve as creative offices. This pitch also directs attention to the rear of the site, where a new courtyard has a shared garden for the tenants. The profile also conceals the mechanical equipment on the roof.

© Anna Beeke
© Anna Beeke

The new storefronts reference the scale and location of the previous roll-up garage doors, with windows on the second story that are more residential in intent. The upstairs tenant also has a large, covered outdoor patio with a skylight, which continues the roofline while avoiding adding additional square footage to the project, which was at regulatory maximum.

© Anna Beeke
© Anna Beeke
© Anna Beeke
© Anna Beeke

Other interior finishes were kept minimal for individual tenant build-out. A mix of high and low characterizes the palette, with graphic linoleum flooring and bleached cork walls in the central stairwell.

© Anna Beeke
© Anna Beeke

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:West Hollywood, CA, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fairfax Garage / Part Office" 18 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958806/fairfax-garage-part-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.