We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Aviv House / CO-LAB Design Office

Aviv House / CO-LAB Design Office
© César Béjar
© César Béjar

© César Béjar© César Béjar© César Béjar© César Béjar+ 26

Tulum, Mexico
  • Lead Architects: CO-LAB Design Office
  • Area Area of this architecture project Area:  330
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  César Béjar
  • Lead Architects: Joana Gomes, Joshua Beck, Alberto Avilés
  • Design Team:Joana Gomes, Joshua Beck, Alberto Avilés, Arturo Espinosa, Lucia Altieri, Adolfo Arriaga, Walter Santiago, Estefania Barrera, Ivan Cisneros, Jonatan Zendejas, Constanza Martina, Alejandro Nieto, Alicia Nkuli
  • Clients:Aviv Siso, Simon Elkaim
  • Landscaping:CO-LAB Design Office
  • Interior Design:CO-LAB Design Office
  • Construction Directors:CO-LAB Design Office
  • City:Tulum
  • Country:Mexico
More SpecsLess Specs
© César Béjar
© César Béjar

Text description provided by the architects. Casa Aviv is a modern private home located in Tulum, Mexico. A short distance from the beach and the crystalline cenotes, the house sits discretely in the jungle, merging indoor and outdoor into one generous, peaceful space.

© César Béjar
© César Béjar

Composed of two parallel volumes, the house accommodates a total of 4 en-suite bedrooms, high ceilings, open kitchen dining and living areas, a private pool and a 360º roof terrace.

© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar

The house is oriented east-west, taking advantage of the prevailing winds and cross ventilation. North-oriented skylights fill the different spaces with indirect natural light, creating soft contrasts of light and shadow reflected through the house.

Designed and built by CO-LAB, the house is surfaced with handmade finishes. The warm grey polished cement walls contrast with black terrazzo floors. Charred cedar wood carpentry complements the neutral palette.

© César Béjar
© César Béjar

The furnishings and light features were custom-designed to fit the house and were fabricated by local artisans and in CO-LAB’s workshop.

On the ground floor, the living/dining room, kitchen and two of the bedrooms open to the garden. The master bedroom features a private patio with direct access to the pool. The thedouble-height living space extends out into the pool and garden through floor to ceiling pivoting glass doors, blending interior and exterior in one integrated space filled with natural light and garden views.

© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar

 On the first floor, two bedrooms frame the lush jungle, connected by a bridge under a sky light. Overall, the resilient looks of the house reflect the needs for durability and low maintenance of a rental property.

© César Béjar
© César Béjar

© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar

© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar
© César Béjar

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Aviv House / CO-LAB Design Office" [Casa Aviv / CO-LAB Design Office] 04 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957955/aviv-house-co-lab-design-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.