We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Hut / Takayuki Kuzushima and Associates

Hut / Takayuki Kuzushima and Associates

Courtesy of Takayuki Kuzushima and AssociatesCourtesy of Takayuki Kuzushima and Associates© Shinkenchiku-syaCourtesy of Takayuki Kuzushima and Associates+ 26

  • Architect:Takayuki Kuzushima and Associates
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates
Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates

Text description provided by the architects. This building is a hut-like house on the outskirts of Aichi Prefecture. The area around the building is a peaceful place with fields and bamboo forests. The planned site has two main houses, and a study hut and an agricultural equipment shed attached to them. Several decades ago, there was a livestock hut.

Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates
Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates

There, two or three generations live on a single site with multiple buildings. And they live in a way that keeps building renewed in line with their current life, as they thought of on the spot. A client working as an electrician requested a room such as a study room and dining kitchen, a storage space for materials, a refreshing space with colleagues at work, and a place where local people gather in the event of a disaster.

Plan
Plan
© Shinkenchiku-sya
© Shinkenchiku-sya

This plan is like adding a life with a larger society to a main house that is used privately. There is a need for non-family members to gather comfortably and to have a larger scale of storage than residential furniture. So I planned a solarium next to the owner's room, as large as the budget allowed, using a combination of rough and simple materials.

© Shinkenchiku-sya
© Shinkenchiku-sya

Specifically, the structural frame is a pre-plated square pipe (□ -50 × 50 × 2.3) as an assembly pillar, and shelves can be added freely between the pillars. Since the pillar is a thin plate material that can be screwed, secondary members such as furring strips can be eliminated. The base material of the exterior material is a cedar roofing board that is screwed to the intermediate beam and used in the interior without painting. This building uses wire mesh instead of braces as a earthquake-resistant element. The opening for lighting is made clear by hooking polycarbonate onto this wire mesh without using a sash.

Section
Section

The sunroom has a shutter at the entrance, and when it is opened, the room changes to semi-outdoor. I planned that the solarium don't have insulation. On the other hand, I planned the room to keep the air volume as small as possible , and to install insulation and air conditioning. I planned the building as large as possible instead of making the room controlled by the equipment smaller.

Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates
Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates

I think that the life of a resident is not completed in one house (or one function-defined room), but rather it can become rich by enriching its surroundings. The building is like a hut below a house. However, I think that the life through the hut can create more expanse and richness than conventional houses.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Hut / Takayuki Kuzushima and Associates" 03 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957926/hut-takayuki-kuzushima-and-associates> ISSN 0719-8884
Courtesy of Takayuki Kuzushima and Associates

框架式小屋 / 葛岛隆之建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.