We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Bluish House / Studio Colnaghi Arquitetura

Bluish House / Studio Colnaghi Arquitetura

© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi+ 33

  • Area Area of this architecture project Area :  4736 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographer :Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. This house is located on the Brazilian Southern coast, and it is use during holidays and weekends by a young couple. The client’s aim to a refugee on the bayside to welcome friends and family.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The project intention was to create a well function house but also a space to enjoy and appreciate the outside view. The sensation of an open space connected to the balcony and the pool is established by a wide window. There are no high elements which also contributes to a fluid indoor-outdoor perception.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The interior design follows neutral colors and uses natural materials. Concrete creates a contrast between the double height ceiling fireplace and wood, which appears in several elements as the kitchen ceiling and the dining table. Marble was another material choice to this project. Marble grey Armani was chosen to create a horizontal element to the fireplace and also to overlay the staircase steps. In the kitchen, there is Calacatta marble used as panels.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The restroom is a space beyond. The skinner stone covers all the walls, while a grey marble appears as a monolithic element, the sink. Colors were an important elemento of this project. Blue, green were the main shades on the composition.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

At the bedrooms there are a beach inspiring mood, using neutral and light colors but also some wood details. The thing is: beach house doesn’t need much furniture, but we cared about creating a welcome space to our clientes and their guests. At the master bedroom, there is a complete integrated bathroom, using an reflected glass. At the Dudu’s bedroom, son’s couple, we designed a ludic space using a greenish palette.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bluish House / Studio Colnaghi Arquitetura" [Casa Bluish / Studio Colnaghi Arquitetura] 02 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957308/bluish-house-studio-colnaghi-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.