Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki

Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki

Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Interior Photography, Windows, Chair, Deck, PatioNoble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Interior Photography, Table, Chair, Beam, WindowsNoble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Exterior Photography, FacadeNoble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Exterior Photography, Facade, WindowsNoble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - More Images+ 22

  • Architecture : Satoshi Kurosaki, APOLLO Architects and Associates
  • Structural Design : Masaki Structure
  • Country : Japan
More SpecsLess Specs
Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Exterior Photography, Facade, Windows
© Masao Nishikawa

Text description provided by the architects. Located in a quiet residential neighborhood, this multigenerational home rebuild project was designed around a large garden. The verdant garden defines the property, which is surrounded by tall, board-formed concrete walls to ensure security and privacy. Two large pine trees already growing on the site anchor the landscape design, which features diverse species intentionally scattered throughout the space. Adjacent to the garden, a large gate and door made of wooden louvers leads to a long, broad approach where the focal point is an old olive tree opposite the front door.  

Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Interior Photography, Windows, Chair, Deck, Patio
© Masao Nishikawa
Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Image 27 of 27
Plans
Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Interior Photography, Table, Chair, Windows
© Masao Nishikawa

The first floor is devoted mainly to living space for the client’s mother, offering excellent views from the living room and bedroom of the changing seasons in the garden. There is also a small home office next to the built-in garage that gives the client a chance to admire their car collection as they work.

Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Interior Photography, Table, Chair, Beam, Windows
© Masao Nishikawa

On the second floor, where the younger generation lives, a balcony overlooks the garden while an interior terrace with a large skylight brings abundant natural light and breezes into the home, providing plenty of opportunities for outdoor living. A small courtyard on the north side faces onto the bedroom, bathroom, and stairs, filling these spaces with soft, diffuse light.

Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Exterior Photography
© Masao Nishikawa
Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Image 25 of 27
Elevations
Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki - Exterior Photography, Facade, Windows, Courtyard
© Masao Nishikawa

In the era of COVID19, travel restrictions have meant that everyone is spending more time at home. With its verdant, resort-like atmosphere, this design responds to the resulting demand for urban homes that offer a respite from the monotony of everyday life.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Noble House / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki" 19 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957187/noble-house-apollo-architects-and-associates-plus-satoshi-kurosaki> ISSN 0719-8884

© Masao Nishikawa

日本贵族之家 / APOLLO Architects & Associates + Satoshi Kurosaki

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.