We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House L / Plasma Studio

House L / Plasma Studio

© Michael Pezzei© Michael Pezzei© Michael Pezzei© Michael Pezzei+ 24

San Martino, Italy
  • Architects: Plasma Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  218
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Michael Pezzei
More SpecsLess Specs
© Michael Pezzei
© Michael Pezzei

Text description provided by the architects. The construction site is located in a protected area, with an old silver fir in the centre – around it, an L-shaped building has been built, it looks like a bungalow. The volume separates itself from the surrounding commercial buildings and focuses on the green space around the old tree. The parts of the building used during the daytime are positioned in the northern access level of the site. These ground-floor living areas are preceded by generous covered terraces on the garden side. The spatial center is arranged around a fireplace, which is assigned to both the kitchen and living room.

© Michael Pezzei
© Michael Pezzei
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© Michael Pezzei
© Michael Pezzei

The position of the kitchen is chosen in order to be touched by the morning sun, that of the living room brings the afternoon and evening sun deep into the room. These rooms extend almost up to a double-height. A gallery stretched in between and the sloped roof gives a great spatial experience. The bedrooms are set up in a split-level organization, have a cellar, and are preceded by a simple balcony which also gives access to the garden.

© Michael Pezzei
© Michael Pezzei

The building is identified by a very reduced material palette: The west and east facades are cladded in dark, vertical sawn-rough boards. This covering extends as a continuum over the inclined roof, which from north and south is perceived as a pitched roof.

© Michael Pezzei
© Michael Pezzei

Additive elements on the east and west sides, such as the canopy and the balcony, are made of galvanized and blackened steel. The north and south façades are set back in relation to the wood paneling so that they are perceived as a framing. The interior is dominated by larch and pine wood. Dark shades of gray are used as targeted contrasts.

© Michael Pezzei
© Michael Pezzei

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House L / Plasma Studio" 04 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/956932/house-l-plasma-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.