We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Station of Laken / B-architecten

Station of Laken / B-architecten

© Lucid© Lucid© Lucid© Lucid+ 28

More SpecsLess Specs
© Lucid
© Lucid

Text description provided by the architects. The centre of the former railway station of Laken became the new entrance zone on the ground floor. Here we can find the socio-cultural café, the entrance hall, the multi-purpose hall with green room and cloakroom and the toilets.

© Lucid
© Lucid
Plan 01
Plan 01
© Lucid
© Lucid

A new contemporary extension at the platform side improves the flexibility of the railway station. This south-oriented winter garden is a reference to the original access to the platforms. A new circulation zone vertically connects all functions of the building: exhibition halls, studios, meeting rooms, and working areas

© Lucid
© Lucid

The façades of the former station have been carefully restored. The original structure of the building is respected to its maximum extent.

© Lucid
© Lucid

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Laeken, Brussels, Belgium

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Station of Laken / B-architecten" 02 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/956019/station-of-laken-b-architecten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.