P House / T H I A Architecture

P House / T H I A Architecture
P House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Brick, Facade, Windows
© Quang Tran

P House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Brick, Door, FacadeP House / T H I A Architecture - Interior Photography, Table, Sofa, ChairP House / T H I A Architecture - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, BeamP House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Facade, GardenP House / T H I A Architecture - More Images+ 34

phường 10, Vietnam
More SpecsLess Specs
P House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Brick, Facade, Courtyard
© Quang Tran

Text description provided by the architects. P. House is the establishment with an area of 4.3 x 15m located in an alley, with three sides bordering the neighbor while the east façade borders an old factory and many large old trees.

P House / T H I A Architecture - Interior Photography, Table, Chair, Stairs, Beam
© Quang Tran
P House / T H I A Architecture - Image 31 of 39
Second Floor Plan
P House / T H I A Architecture - Interior Photography, Bedroom, Chair, Beam
© Quang Tran

Upon approaching the site, we notice the unique settings of the area, the façade facing a large space of the factory "2 floors above the existing house" but covered by a wall of fences, the factory with the form of a steep roof surrounded by old trees which are home to the birds and squirrels making the place vibrant regardless of the urban surrounding.

P House / T H I A Architecture - Interior Photography, Kitchen, Countertop, Chair
© Quang Tran

For the purpose of preserve this natural habitat and greenery, our approach is ceding a large area for gardening and to further enhance it, we also cover the roof with plants, blending the man-structure with existing mother nature.

P House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Facade, Garden
© Quang Tran
P House / T H I A Architecture - Image 33 of 39
Section

With a 2-layer architectural solution, interspersed with trees, arranging a glass roof to take the wind from behind the house will help this house always feel refreshing and avoid exposure to direct sunlight. The living space is covered by layers of bricks and trees. Therefore, reliance on air conditioner usage will be significantly reduced.

P House / T H I A Architecture - Brick, Beam
© Quang Tran

The materials we use are sustainable materials, carpentry bricks, concrete ceilings, natural wood, so that the living space is closely associated with nature.

P House / T H I A Architecture - Exterior Photography, Windows, Door, Brick, Facade
© Quang Tran

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "P House / T H I A Architecture" 25 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/955692/p-house-t-h-i-a-architecture> ISSN 0719-8884

© Quang Tran

P砖住宅 / T H I A Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.