We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Ililsiho Pavilion / studio fragment

Ililsiho Pavilion / studio fragment

© Kim Donggyu© Kim Donggyu© Kim Donggyu© Kim Donggyu+ 42

More SpecsLess Specs
© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Text description provided by the architects. Ililsiho is located in the middle of Jeju Island and is a private rental house for tourists traveling to Jeju Island. Jeju Island is a tourist destination with a unique natural landscape. In general, tourists who come to Jeju Island come to enjoy and appreciate nature away from the urban.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu
Site Plan
Site Plan
© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

The client wanted a space where such travelers could feel the nature enough in Jeju Island, so the resting space was calm and neat, so that they could concentrate on relaxation. We tried to construct a space that was adequately emptied between nature and dwelling.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Concrete was exposed to show the properties of the material as it is, and decorative things were excluded. We simply focused on the flow, mass, and gaze of the space, and all buildings have a long form. The two buildings, the pavilion and the main building, were arranged horizontally and connected the two spaces with a tunnel.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

In the living room, while passing through the courtyard and looking at the pavilion on the other side, it was possible to feel a relaxed sense of space, and in the pavilion on the other side, the living room was arranged horizontally so that the living room could be read at a glance.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu
Main Building - Elevation A
Main Building - Elevation A
© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

The tunnel connecting the pavilion and the main building is obscured from the courtyard and the outside, playing an intermediate role between the pavilion and the main building. It is an independent space while having a connection that connects with the direction towards the two spaces. It was intended to keep the gaze of people who use the space inside, and hoped that it would be a space where people could fully enjoy a rest and relaxation in Ilsiho if they stay outside the building.

© Kim Donggyu
© Kim Donggyu

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Ililsiho Pavilion / studio fragment" 22 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/955525/ililsiho-pavilion-studio-fragment> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.