We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Aranya Equestrian Center / in:Flux architecture

Aranya Equestrian Center / in:Flux architecture

Jockey Club. Image © Arch-ExistStables. Image Courtesy of in:Flux architectureChildren's Arena. Image © Arch-ExistJockey Club. Image © Arch-Exist+ 45

Qinhuangdao Shi, China
  • Architect In Charge:Chien-Ho Hsu
  • Design Team:Xing Liang, Miao Tian, Qi Yan, Mingming Zhao, Liangliang Wang, Kaidi Ma, Danfeng Wang, Yue Qi, Yiqiao Zhao
  • Interior Design:in:Flux architecture
  • Landscape Architect:in:Flux architecture
  • Consultants:Dalian Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd
  • Collaborators:Jiamusi Sanjiang Construction Engineering Co.,Ltd
  • City:Qinhuangdao Shi
  • Country:China
More SpecsLess Specs
Aranya Equestrian Center. Image © Arch-Exist
Aranya Equestrian Center. Image © Arch-Exist

Text description provided by the architects. The plot is located near the main T-joint above an underground parking area in a seashore resort community. In a sense, this equestrian center is not deliberately isolated from the community. The residents can also experience equestrianism and contact with horses more intimately.

Aranya Equestrian Center. Image © Arch-Exist
Aranya Equestrian Center. Image © Arch-Exist

Open spaces are the starting point for the layout. This complex is a township of plazas of different scales. The jockey club is on the longitudinal axis of the complex. It separates the two outdoor arenas of different scales. On an open landscape, this compact volume is a natural visual focal point on the horizon and serves as an information hub for the center's events. It provides a comfortable space for people to change dresses and relax. Inside, a concrete staircase with skylights leads visitors to a second level lounge and outdoor terrace facing the large outdoor arena. It gives a different view of the horses' movements from above.

Jockey Club. Image © Arch-Exist
Jockey Club. Image © Arch-Exist

Jockey Club. Image © Arch-Exist
Jockey Club. Image © Arch-Exist

The small plaza between the indoor equestrian arena and the jockey club provides an appropriately sized space for the children's outdoor arena, a play zone for children new to equestrianism to spend time with the ponies. The cross-shaped steel columns clad in charcoal wood support aluminum folding panels for shade, creating a cozy and safe environment.

Children's Arena. Image © Arch-Exist
Children's Arena. Image © Arch-Exist
Children's Arena. Image © Arch-Exist
Children's Arena. Image © Arch-Exist

The largest building at the end of the outdoor arena's longitudinal axis is the indoor equestrian arena. This 10-meter high volume houses a standard-sized equestrian arena, a lounge, and an indoor grandstand on the second floor. Skylights above, side windows, and clearstories provide ample light for indoor activities. Perforated metal panels cladding on the second floor’s exterior walls provide ventilation while filtering light and reducing glare for the riders.

Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist
Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist
Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist
Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist
Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist
Indoor Equestrian Arena. Image © Arch-Exist

The stables and logistics area on the northwest side of the complex is a quiet, undisturbed living environment selected for the horses, away from the main community road and adjacent to the natural woods. The purpose is also to create a varied but straightforward spatial hierarchy: the strong horizontal lines of the building monoliths themselves extend the view, creating a sense of emptiness for viewers in the limited space. Two parallel groups of 63 meter long volumes define a 10-meter wide strip of space in which, in addition to the walkway, courtyards for horses are added along the stables.

Stables and Logistic. Image © Arch-Exist
Stables and Logistic. Image © Arch-Exist
Stables and Logistic. Image Courtesy of in:Flux architecture
Stables and Logistic. Image Courtesy of in:Flux architecture

In the same spatial order, the two ends of the buildings are opened up and gradually transitioned to nature, blurring the buildings' boundaries. Besides providing the necessary shade and shelter for the staff, these semi-open spaces also visually frame the natural area at the rear, creating a courtyard atmosphere.

Stables. Image © Arch-Exist
Stables. Image © Arch-Exist
Stables. Image © Arch-Exist
Stables. Image © Arch-Exist

The exposed concrete frame structure and brick façade, together with the non-slip brick pavers on the ground, the lawn, and the sandy soil ground of the horse courtyard, give this group of buildings a contiguous quality with the earth.This area encompasses not only a functional living space for the horses, but also a leisurely and comfortable room for visitors, horse owners, and staff.

Logistic. Image © Arch-Exist
Logistic. Image © Arch-Exist

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Changli Xian, Qinhuangdao Shi, Hebei Sheng, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Aranya Equestrian Center / in:Flux architecture" 09 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/955289/aranya-equestrian-center-in-flux-architecture> ISSN 0719-8884
Aranya Equestrian Center. Image © Arch-Exist

阿那亚马会 / 汇一建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.