We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Black House / Robot3 Studio

Black House / Robot3 Studio

Courtesy of Robot3 StudioCourtesy of Robot3 StudioCourtesy of Robot3 StudioCourtesy of Robot3 Studio+ 22

Beijing, China
  • Architects: Robot3 Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  16
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: HuiJia, Jiajian, JinBO
More SpecsLess Specs
Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio

Text description provided by the architects. The project is located in Beijing Huairou Shayukou village, Yishanzhu B&B Resort. Its name is from the poem of Su Shi:The Songfeng Pavilion is built amidst beautiful mountains. It is backed by green mountains and overlooks the boundless plains. Whenever the night is quiet, the Northern Star and comet seem to be stuck on the eaves. This hut was built on a hillside with fruit trees.It is used to provide visitors with place to take a break when climbing the mountain, and also for workers who maintain fruit trees.

Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio
Plan
Plan
Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio

Because the main purpose of building this hut is to provide a shelter from wind and rain, the only thing to consider is to minimize the impact on the environment and facilitate construction.

Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio
Section
Section
Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio

The top surface of the hut is embedded into the wall and is wrapped by waterproof linoleum to form the basic gray-black triangle frame. The trapezoidal plane formed by the superposition of two triangular blocks in space can not only satisfy the use function, but also narrow the required area. Under a hundred-year-old persimmon tree there is the entrance.

Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio

Looking at it from one direction, you will never imagine the other side. The side window is square and faces southeast. To the southwest there is a large triangular window on the front. In order to minimize the impact on the environment, the entire house was elevated a bit, and the vegetation on the ground can be replanted as before. In the house, you can also have a farther and higher vision.

Courtesy of Robot3 Studio
Courtesy of Robot3 Studio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Black House / Robot3 Studio" 14 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/954798/black-house-robot3-studio> ISSN 0719-8884
Courtesy of Robot3 Studio

依山筑舍 / Robot3 Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.