We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Hay Equestrian Center and Eatery / Architectkidd

The Hay Equestrian Center and Eatery / Architectkidd

© Jinnawat Borihankijanan© Jinnawat Borihankijanan© Jinnawat Borihankijanan© Jinnawat Borihankijanan+ 13

  • Architect In Charge:Architectkidd
  • Design Team:Korpong Sanaha, Nopnapa Areevijittrakoon, Waraporn Srikokjareon, Félix Baroux, Jariyawadee Lekawatana, Udomsak Komonvilas, Luke Yeung
  • City:Bangkok
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Jinnawat Borihankijanan
© Jinnawat Borihankijanan

Text description provided by the architects. Architectkidd has completed the design of a horse-riding school in Bangkok. Named The Hay Equestrian Center & Eatery, the design is located on the outskirts of the city. The main intention is to design a place that is friendly for both horses and people. Emphasis is made to create an architectural design that could foster therapy programs, where horses participate in restoring the health of children and patients.

Courtesy of Korpong Sanaha
Courtesy of Korpong Sanaha

During visits to the site, the Architectkidd team interacted with the horses and were inspired by their movement, anatomy and their convex and concave curvatures. The spaces were laid out according to the ways the horses move through the site, from stables to the public areas. In addition, the architecture of the main building of the equestrian center references these curved forms through the use of wooden materials.

© Jinnawat Borihankijanan
© Jinnawat Borihankijanan
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Jinnawat Borihankijanan
© Jinnawat Borihankijanan

Working with a pre-existing structural grid and column layout that had already been built, Architectkidd designed wood panels that were fabricated in ways that could merge the wall and ceiling surfaces. The resulting curved forms were then layered over the conventional structure and concrete construction.  

© Jinnawat Borihankijanan
© Jinnawat Borihankijanan
Plan
Plan

Architectkidd and the owners chose to preserve the natural finishing of all the building materials used. The Padauk wood (Pterocarpus genus), with its natural variations in color ranging from orange-brown to red (and in time oxidizes to a darker purple-brown), resemble the color of the horses in the equestrian center.

Courtesy of Korpong Sanaha
Courtesy of Korpong Sanaha

Although the essential elements of this equestrian center are the horses themselves, the design aims to create a comfortable environment for children and families. The interior spaces allow for natural light and plants to grow. From the restaurant, people are able to look outside and constantly interact with the horse riders and riding track. The entire area is conducive to not only horses and people, but also other animals such as ponies, ducks and chickens. For Architectkidd, it was a unique experience to design for such an animal community.

© Jinnawat Borihankijanan
© Jinnawat Borihankijanan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bangkok, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Hay Equestrian Center and Eatery / Architectkidd" 11 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/954679/the-hay-equestrian-center-and-eatery-architectkidd> ISSN 0719-8884
© Jinnawat Borihankijanan

曼谷干草马术中心暨餐馆 / Architectkidd

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.