House in Santarém / dp Arquitectos

House in Santarém / dp Arquitectos

© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio© Ivo Tavares Studio+ 33

  • Architects: dp Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  287
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Lead Architect:Diamantino Pinho
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. The house is located on the perimeter of an allotment, overlooking the countryside. It is organized with service area on the North side, social area in the center, and a bedroom area on the other end, all facing the generous patio with swimming pool.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
Plan
Plan
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Privacy is one of the worked topics, in the demanding task of harmonizing the built in the
territory. The volumes and elevations are organized as a visual reference on the main road axis of the allotment. Contrary to the thankless strategy of the other lots, the pre-existing trees are defended, with their valuable shade under the intense heat of the Ribatejo.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Comfort and simplicity of living are desired, without hurting the will of the design. The search for simplicity is a complex process.

© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio
Elevation
Elevation
© Ivo Tavares Studio
© Ivo Tavares Studio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Santarém / dp Arquitectos" [Casa em Santarém / dp Arquitectos] 31 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/954001/house-in-santarem-dp-arquitectos> ISSN 0719-8884
© Ivo Tavares Studio

圣塔伦住宅 / dp Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.